Espresso cu zabaione
Retete bauturi Retete din Italia Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene
O delicoasa bautura-desert, spumoasa ca un cappuccino, gustoasa ca un tiramisu.
Ingrediente
4 espresso scurte
100 ml smantana pentru frisca (35% grasime)
Zabaione
4 galbenusuri
50 gr zahar
50 ml lapte
1 lingura rom
Portii: 4
- Bateti smantana pana obtineti frisca care sta pe tel.
- Cu mixerul se freaca galbenusurile si zaharul pana obtineti o crema galben-pal (cca 3-4 minute). Se adauga treptat laptele si romul in timp ce mixati.
- Se aseaza bolul pe abur, fara ca bolul sa atinga apa. Se mixeaza in continuare la viteza mai mica pana ce obtineti o crema spumoasa care curge in valuri de pe lingura.
* zabaione nu rezista mult timp, asa ca trebuie preparat doar cand il folositi - Se imparte zabaione in 4 cesti de cappuccino. Se toarna prin zabaione cate un espresso fierbinte. Espresso se va aseza la fund iar zabaione ramane la suprafata.
- Cu o lingurita se pune putina frica deasupra. Presarati putina scortisoara sau cacao. Serviti imediat.
Comentarii (3)
ovi acum 7 ani - 4 Ianuarie 2017 23:08
retete din viitor? data articolului e Februarie 4 :)Maria acum 7 ani - 5 Ianuarie 2017 13:34
Multumesc!!!!Un marre multumesc!!!pop acum 7 ani - 5 Ianuarie 2017 13:58
LA MULTI ANI
SI
CAT MAI MULTE SI DIVERSIFICATE RETETE.!!!!!!!!!!
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email