Latte rosu
Latte delicios fara cofeina. Poate fi baut si seara, chiar veti dormi mai bine fiindca ceaiul rooibos (ceai rosu) e bun la insomnie ;)
Va marturisesc ca ceaiul rooibos simplu nu-mi prea place, mi se pare prea dulce, dar stiti deja credinta mea ca atunci cand nu-ti place ceva e doar fiindca nu l-ai gatit sau n-ai gasit o combinatie pe gustul tau. Ei, pentru ceaiul rooibos am gasit deja doua combinatii in care dulceata lui mi se pare un avantaj: acest latte pregatit ca-n Africa de Sud si sucul de mere fiert.
Ingrediente
50 ml apa
2 lingurite ceai rooibos cu vanilie
200 ml lapte (de migdale sau orice alt lapte neindulcit)
scortisoara
miere (optional)
Portie: 1
- Intr-un ibric se aduce apa la fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ceaiul si se lasa sa se infuzeze 5 minute. Se strecoara, presand pe ceai ca sa extrageti cat mai mult suc. Ceaiul concentrat se poate face din timp si se pastreaza la frigider.
- Se face spuma laptele (puteti folosi cana pentru facut spuma sau french press; sau un mini mixer de lapte; sau puteti mixa laptele in blender la viteza mare pana face spuma; sau folositi duza de spuma de la espressor).
- Turnati laptele spumat in cana/pahar. Turnati ceaiul prin spuma. Presarati cu scortisoara. Mie mi se pare perfect asa, dar daca doriti sa fie mai dulce adaugati putina miere. Serviti imediat.