Latte Royal
Retete bauturi Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii
Lapte spumos cu aroma iernii. E o modalitate placuta (de unde si numele pretentios :p ) de a bea un pahar de laptele.
Ingrediente
Latte
1 cana lapte
Sirop "Gingerbread"
150 gr zahar
150 ml apa
2 lingurite rase condiment "Gingerbread"
Condiment "Gingerbread"
2 linguri scortisoara macinata
1 lingura ghimbir pudra
1 1/2 lingurita ienibahar macinat
1 1/2 lingurita cuisoare macinate
3/4 lingurita nucsoara macinata
- Condiment: se amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un borcanel.
* condimentul poate fi folosit si la prajiturile cu mere, nuca, placinta cu dovleac, biscuiti/fursecuri etc - Sirop: se pune zaharul si apa la fiert. Se fierbe timp de 4 minute de cand a inceput sa fiarba pe toata suprafata.
- Se adauga 2 lingurite condiment, se amesteca rapid si se mai lasa la fiert 1 minut.
- Se toarna siropul intr-un borcanel. Dupa ce se raceste, se pastreaza la frigider.
- Latte: se pune laptele intr-un blender si se mixeaza 30 secunde la viteza maxima. Laptele va deveni spumos, ca pentru cappuccino.
- Se toarna o lingura de sirop intr-un pahar/cana. Daca doriti, puteti adauga acum un shot de espresso. Se adauga laptele spumos. Se presara putin condiment gingerbread.
- Se serveste imediat. Se amesteca inainte de servire.
Sirop Gingerbread