Limonada rapida
Retete bauturi Retete cu fructe
Cea mai rapida limonada! De acum nu mai e nevoie sa storci lamaile. Este varianta ideala cand vrei sa prepari cantitati mari, pentru o petrecere. Aici am dat reteta de baza, dar poti adauga limeta, portocala, ghimbir, alte fructe (afine, zmeura, capsuni) si vei obtine o limonada gourmet buna si ultra rapida. Chiar si simpla, limonada este deosebit de aromata, din cauza ca parte de aroma e data si de coaja. Nu este amara deoarece nu se lasa lamaile sa se faca piure, asa ca partea alba amaruie nu se simte deloc.
Fiindca se foloseste lamaia intreaga, ideal ar fi sa folositi lamai bio, insa nu intotdeauna avem acces la ele. In acest caz, lasati lamaia sa stea in apa fierbinte macar 10 minute, apoi o spalati sub jet de apa calduta si o stergeti cu un prosop aspru.
Ingrediente
2-3 lamai
50-100 gr zahar macinat pudra
1 l apa (rece sau la temperatura camerei; puteti folosi apa minerala carbogazoasa)
Portii: 4
- Se foloseste zahar pudra pentru a se dizolva rapid. Cantitatea de zahar depinde de gustul propriu si ce fel de lamai folositi. Eu acum am folosit lamai Meyer si am pus doar 50 gr zahar. La lamaile clasice folosesc 80 gr.
- Se pune zaharul in blender. Se adauga lamaile taiate in 4. Se adauga apa.
- Se mixeaza scurt in blender, la viteza maxima, doar pana lamaile sunt maruntite bine, fara a le lasa sa devina piure. La mine a durat 5 secunde, dar depinde de puterea blenderului.
- Se strecoara fara a presa pulpa. Se pune in pahare.