Maki cu castravete
Retete asiatice Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten
Kappa maki: sushi vegetarian cu castravete si furikake. Rulourile sunt racoritoare si usoare, ideale pentru un picnic de vara.
Ingrediente
1 portie orez pentru sushi (pregatit dupa instructiunile de aici)
2 linguri furikake
6 castraveciori de gradina
6 foi nori
wasabi
ghimbir in saramura
sos de soia
Bucati: aprox. 36 (6 portii)
- Orezul se pregateste dupa instructiunile de aici, doar se adauga in plus furikake la pasul 9, cand se adauga otetul indulcit.
- Castravetii ii taiati pe lungime betisoare (julienne).
- Pentru a forma aceste rulouri aveti devoie de un suport de bambus pe care il inveliti in folie de plastic.
- Asezati pe suportul de bambus o foaie nori cu partea aspra in sus.
- Asezati pe foaie un strat subtire de orez (intindeti-l cu mainile umede) lasand o margine libera cam de 2 cm la un capat. Incercati ca stratul sa fie cat de cat uniform ca si grosime.
* daca doriti rulouri mici, tip "one bite", puteti taia foaia nori in doua, vor iesi rulouri mai subtiri - Asezati betisoare de castravete la un capat (vine cam 1 castrevecior per rulou), in partea opusa zonei lasate libere.
- Rulati, folosindu-va de suportul de bambus: la inceput rulati cat sa acoperiti umplutura, presati bine ruloul sa se fixeze si apoi rulati pana la capat.
- Taiati ruloul in doua parti egale si apoi fiecare parte in trei. Veti obtine 6 rulouri maki.
* folositi un cutit super ascutit pentru taiat - Repetati pana terminati orezul. Rulourile se servesc presarate cu furikake, alaturi de wasabi, ghimbir in saramura si se inmoaie in sos de soia.