Orez cu susan
Retete garnituri Retete cu orez Retete de post Retete fara gluten Retete rapide Retete simple
Gustos si atractiv in cel mai scurt timp.
Il puteti pregati mai ales in perioada postului, fiindca susanul are un continut mare de calciu.
Ingrediente
1 cana orez basmati (sau orez cu bob lung)
50 gr susan
1/2 lingura ulei
1/2 lingurita ulei de susan
4 fire ceapa verde
sare
Portii: 5-6
- Susanul se prajeste la foc mic (fara adaos de grasime) pana se rumeneste usor.
- Orezul se fierbe in multa apa cu sare pana e al dente (conform instructiunilor de pe pachet). Se scurge si se lasa sa se racoreasca 5 minute, rasfirandu-l din cand in cand cu o furculita.
- Se adauga susanul prajit, cele doua tipuri de ulei si rondele de ceapa verde. Se amesteca bine si se drege de sare. Se acopera cu un capac pana la servire.
Comentarii (10)
Cristina acum 10 ani - 27 Octombrie 2014 10:31
Pare f.gustos si usor de preparat, deci il trecem pe lista, merci !Silvia acum 10 ani - 27 Octombrie 2014 13:29
Multumesc Ioana pentru aceasta reteta,am mare nevoie de calciu si eu mananc susan aproape zilnic.Asa mai imbunatatesc meniul meu care trebuie sa contina cat mai mult calciu.
Maria acum 10 ani - 27 Octombrie 2014 17:58
Multumesc.....florea mihai acum 10 ani - 28 Octombrie 2014 08:29
:) interesant....andrei acum 10 ani - 30 Octombrie 2014 14:03
genial ! :) mi-a iesit superIoana acum 10 ani - 30 Octombrie 2014 14:37
foarte fain!Raluca acum 10 ani - 12 Noiembrie 2014 16:33
Rapid si foarte gustos! Mi-a iesit minunat si cu orez obisnuit, nu aveam in casa basmati si n-am mai avut rabdare. DELICIOS!!!Ioana acum 10 ani - 12 Noiembrie 2014 16:50
;)Oana acum 3 ani - 11 Aprilie 2021 12:24
Excelent!Mihaela acum 3 ani - 24 Iunie 2021 22:29
Yummm. Are un gust aparte. Mi-a placut mult si-l voi mai face! Multumesc!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email