Matcha Latte
Retete asiatice Retete bauturi Retete lact-ovo-vegetariene
Matcha sau pudra de ceai verde este un concentrat de ceai verde ce provine din Japonia. O cana de ceai Matcha este de 10 ori mai concentrat decat ceaiul preparat din frunze de ceai verde. Acum se foloseste si la gatit, mai ales la prepararea deserturilor, sosurilor pentru paste si shakeurilor.
"Ceai folosit în ceremonia ceaiului, în Japonia. Matcha se obţine astfel: frunzele după ce au fost uscate, zdrobite cu pietre de moară devin o pudră verde, solubilă în apă. Aceasta pudră de ceai este de culoarea verde deschis, cu reflexe pale. Pentru a-l prepara se pune 1 gram într-o ceaşcă de apă la 60 de grade şi se agită cu un beţisor până la apariţia unei spume verzi, translucide. Băutura obţinută, destul de închisă la culoare şi în special tare în teina, este uşor amară, având o aromă proaspătă care aminteşte de vegetaţia umedă de pădure. Este extrem de sănătos, are proprietăţi antioxidante şi previne apariţia cancerului de colon sau stomac. Există varietăţi diferite de ceai verde, în funcţie de zona în care a fost cultivat. Ceaiul verde poate fi preparat şi direct din frunze, în afara ceremoniei ceaiului." Wikipedia
Pudra de ceai se geaseste mai greu, de obicei in magazinele japoneze si in magazinele specializate in vanzarea ceaiurilor si este destul de scumpa. In Cluj o gasiti in magazinul de ceaiuri de la cinema Victoria, iar in Targu Mures la magazinul Demmers TeaHouse de pe strada Bolyai.
Ingrediente
1 lingurita Matcha (pudra de ceai verde)
50 gr ciocolata alba
150 gr lapte slab
50 ml apa
1 lingurita frisca batuta
Portii: 1
- Rupeti ciocolata bucatele si adaugati peste ea laptele. Dati la microunde pana ciocolata este topita. Amestecati bine sa se omogenizeze. Cu mixerul de facut laptele spuma pentru cappucciono bateti laptele cu ciocolata sa se faca spuma.
- Firbeti apa. Pudra de ceai verde o puneti intr-o canita si adaugati putina apa fiarta peste. Frecati bine pana obtineti o pasta in care pudra s-a dizolvat foarte bine. Adaugati peste restul de apa si amestecati. Cu mixerul de facut spuma pentru cappucciono bateti matcha.
- In paharul in care serviti turnati spuma matcha prima data apoi incet turnati spuma de lapte cu ciocolata. Spuma verde va ramane desupra. Decorati cu frisca. Serviti cald.
Marcha (pudra de ceai verde)
Matcha Latte