Mazare cu carne de porc
Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete romanesti
Simplu, romanesc.
Se apropie primavara, asa ca in weekend mi-am decongelat ultima bucata de porc de la bunica-mea, un muschiulet pe care am vrut neaparat sa-l pregatesc cu mazare. Imi era pofta de mazare. Am vrut sa fie ceva usor, asa ca nu am folosit faina ca sa ingros sosul, asa cum am procedat la mancarica de mazare cu carne de pui.
Ingrediente
1 muschiulet de porc (cca 400-500 gr)
800 gr mazare (congelata sau proaspata)
50 ml passata (sau bulion gros)
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingurita boia dulce
1 foaie de dafin
3 fire marar
2 linguri ulei
sare, piper negru
Portii: 4
- Se taie muschiuletul felii nu foarte subtiri.
- Intr-o cratita larga se incinge uleiul. Se prajeste carnea de porc, pe care o presarati cu sare si piper, pe ambele parti pana isi schimba culoarea si se rumeneste usor. Se scoate din cratita.
- Se adauga ceapa tocata foarte marunt si se caleste cateva minute sa se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga pasta de ardei si se mai caleste 2-3 minute sa se caramelizeza. Se adauga boiaua si se amesteca scurt.
- Se adauga carnea inpoi in oala si se amesteca sa se acopere de condimente.
- Se acopera cu 2 cani de apa (500 ml), se pune foai ade dafin si se da oala acoperita la cuptor, la 180C, timp de 30 minute.
- Se pune oala iar pe plita si se adauga mazarea si bulionul. Se fierbe in continuare, fara capac, la foc mic (sa bolboroseacsa usor), pana mazarea e facuta si sosul a scazut un pic (cca 20 minute).
- Se stinge focul si se adauga mararul tocat. Se lasa acoperita sa stea un pic. E buna reincalzita.
Comentarii (9)
pop acum 7 ani - 28 Februarie 2017 15:10
E SUPER (da-i post)Ioana acum 7 ani - 28 Februarie 2017 15:55
nu era post in weekend :)M-am gandit deja la cateva retete noi de post
Claudia acum 7 ani - 15 Martie 2017 11:15
Doamneee!!! Delicios! Multu'!?Muntean Mircea acum 7 ani - 29 Decembrie 2017 16:58
Dumnezeu sa te binecuvanteze. Nu stiam sa gatesc aprope nimic, acum cu retetele tale am ajuns sa fiu apreciat. Un An Nou mai bun pe toate planurile!P.S. Multumesc ca existi!
Ioana acum 7 ani - 30 Decembrie 2017 16:38
Mircea, apreciez mesajul tau, mai ales la sfarsit de an. Ma bucur ca am fost de ajutor. La multi ani!Grigorovici Eduard acum 5 ani - 21 Noiembrie 2019 17:59
De ce se mai introduce in cuptor daca la inceput se prajeste carne a si dupa aceea se fierbe iar pe plita impreuna cu mazarea? Care e rostul cuptorului?Ioana acum 5 ani - 22 Noiembrie 2019 15:38
Pasul 5, adica carnaa la cuptor, e cel mai important. Asa acoperita si la acea temperatura muschiuletul nu se face prea tare, la final e foarte moale si zemos. Acum, daca vrei sa pui mazarea peste carnea si sa continui la cuptor e ok si asa, dar neacoperita ca sa scada sosul. Nu e necesar sa pui pe plita la pasul 6, dar mi se pare ca pe plita am mai bun control la mazare, sa nu fiarba exagerat si la reducerea sosului.daaaa, si carnea se prajeste la inceput scurt, doar pana isi chimba culoarea, eventual se rumeneste un pic, nu va fi complet facuta.
Mionica acum 2 ani - 17 Aprilie 2022 17:06
Numai asa fac mazarea de cand am gasit aici reteta, iese minunata. Foarte faina noua fata a website-ului, mult mai usor de parcurs reteta:) Spor in continuareIoana acum 2 ani - 18 Aprilie 2022 09:49
Si mie imi place asa, e light.Ce bine Monica, asta imi doream de la noul design, sa fie practic.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email