Mazare cu sunca
Retete garnituri Retete din Italia Retete cu legume Retete rapide Retete simple
Cum am asteptat demult sa apara mazarea proaspata in piata, a fost primul lucru la care am poftit cand m-am intors acasa. Imi place mazarea proaspata si cea din conserva, imi place mazarea preaparata in orice mod. Astazi am ales o garnitura tipic italiana, din Toscana: piselli alla fiorentina, foarte simpla de pregatit, insa de efect si tare gustoasa. Eu obisnuiesc sa o servesc langa o bucata de carne preparata simplu (la tigaie sau gratar), dar de cele mai multe ori o mancam ca atare.
Ingrediente
500 gr mazare proaspata
50 gr sunca sarat-uscata (prosciutto crudo, jambon, speck; felii subtiri)
2-3 catei usturoi
2-3 frunze menta
2 fire patrunjel
2 linguri ulei masline
sare, piper negru
Portii: 3-4 servita pe post de garnitura; 2 servita singura
- In uleiul incins se calesc cateii de usturoi intregi pana incep sa miroasa. Se adauga feliile de sunca taiate patratele si se calesc pana-si schimba culoare (cca 1 minut).
- Se adauga mazarea si se amesteca bine timp de 1 minut.
- Se adauga 200 ml apa (aproape cat sa acopere mazarea), se condimenteaza cu piper negru. Se aduce la fierbere.
- Se fierbe mazarea cu capac timp de 10 minute (la foc mediu spre mic). Se ia capacul si se mai fierbe fierbe inca 5-10 minute, amestecand des (pana scade apa de pe mazare de tot). Dupa acest timp, mazarea va fi complet fiarta, insa inca usor crocanta. Pe final se gusta de sare si se mai adauga daca e necesar (sunca este sarata).
- Se adauga patrunjelul si menta tocate fin. Se amesteca si se ia de pe foc.
Prajim sunca
Mazarea fierbe
Mazarea e fiarta si apa a scazut de tot
Mazare cu sunca