Mazare in sos de smantana
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene
O reteta care va scoate din incurcatura atunci cand ajungeti tarziu acasa si nu aveti prea mult timp sa pregatiti cina. Puteti sa o serviti cu putin cabanos sau salam prajit daca doriti sa bateti recordul la cea mai rapida cina calda pregatita in casa.
Ingrediente
1 conserva de mazare( de 400 gr)
1 ceapa
125 ml lapte fierbinte
1 lingura cu varf faina
2 linguri pline cu smantana
5 linguri ulei
sare, piper
Portii: 2-3
- Se scurge mazarea de apa insa retineti 125 ml pentru sos.
- Se da ceapa pe razatoarea mare si se caleste in uleiul incins pana se inmoaie.
- Se adauga faina si se amesteca cu un tel pana uleiul este absorbit si faina devine ca o pasta. Daca doriti, puteti lasa faina la prajit timp de 1 minut, dar amestecati non-stop.
- Adaugati laptele fierbinte, incet, ca la maioneza si continuati sa amestecati pana se ingroasa un pic. Cand ati terminat laptele adaugati apa de pe mazare si amestecati bine.
- Adaugati mazarea, sare dupa gust si piper din belsug (puteti pune piper alb daca doriti ca sosul sa ramana perfect alb) si lasati sa fiarba impreuna timp de cca 2 minute, pana mazarea se incalzeste.
- Adaugasi smantana, si mai lasati 1-2 minute pe foc.
Comentarii (31)
Ultimele comentarii
MaryLu acum 12 ani - 28 Iunie 2012 11:55
Ioana, tocmai am facut aceasta mancare si mi-a iesit foarte bine! O reteta foarte buna lacto-ovo-vegetariana (asa cum sunt si eu) ;) :)Patricia22Smile acum 11 ani - 17 Decembrie 2012 18:08
i fuarte buna trebe sa incercazi :) ;) asa o face mama mea bunanicu acum 11 ani - 8 Martie 2013 15:08
poti te rog sa imi trimiti mai mult retete pe mailul meu ?iti raman dator ;)Ioana acum 11 ani - 8 Martie 2013 15:12
nicu, inscrie-te la newsletter (in coloana din dreapta) si vei primi fiecare reteta noua postata de mine.Led acum 11 ani - 29 Iunie 2013 23:27
Excelenta reteta, sper sa mai postezi si altele. Sper sa imi dai si mie niste indicatii cum sa iti urmaresc retetele postate de tine. Multumesc ciao!Ioana acum 11 ani - 1 Iulie 2013 10:16
Led, daca ai pagina de facebook, poti da "Like" paginii mele de facebook [link] , iar daca nu ai, te poti inscrie la newsletter (coloana dreapta, unde scrie "Ca sa primesti cele mai noi retete prin email:" introduci adresa ta de email).anastasia acum 11 ani - 20 August 2013 10:36
Ma bucur ca sant pagini unde maipoti invatza cate ceva sau chiar mult din retzetele postate ...bv adminilor este un site foarte bun..eu astazi am dat de acest site si ami place foarte mult...voi intra de fiecare data a mai invatz si sa incerc retzete pe care inca nu l stiu..bafta in continuareDaniela acum 10 ani - 4 Decembrie 2013 11:42
Buna Ioana,Am facut si eu reteta asta de 3 ori. De 2 ori mi-a iesit si o data nu.
Pentru Greg, mazarea congelata este buna, dar la alte retete, nu la asta. Am incercat reteta asta cu mazare congelata si nu a iesit buna de loc (e foarte plictisitoare la mestecat mazarea congelata, si oricat ai fierbe-o parca e tot nefiarta si tare).Plus ca nu ai cu ce sa inlocuiesti apa de pe mazarea din conserva, si dupa parerea mea ea ii da gust bun mancarii.
Cand am facut cu mazare din conserva a iesit de ambele dati foarte buna (e mult mai fina mazarea din conserva).
Si asta e pe incercate.
Ioana, felicitari pentru site. Am facut cateva retete si mi-au iesit foarte bine.
Ioana acum 10 ani - 4 Decembrie 2013 13:10
Daniela, ai observat bine, pentru unele retete mai potrivita mazarea la conserva si pentru altele cea proaspata. aici si recomandarea mea e pentru cea din conserva (care imi place mult).legat de mazarea congelata, poate incerci sa schimbi marca, mie imi place cea de la Bonduelle, iese bine si supa crema cu ea.
Fit acum 8 ani - 23 Februarie 2016 14:27
Super am sa incerc si eu reteta o zi buna ??Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email