Papricas de ciuperci

Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete din Ungaria

Reteta Papricas de ciuperci

O mancarica simpla si ieftina, pregatita sambata pentru soacra-mea.

Ingrediente

1 kg ciuperci champignon (curatate de codite)
1 ceapa
1 lingura boia dulce
3 linguri rase faina
3 linguri smantana (cca 100 gr)
1 lingura suc de lamaie
1/4 legaturica patrunjel
cateva fire marar
2-3 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4

  1. Ciupercile se taie in doua sau patru, in functie de marime.
  2. Se incinge cate o lingura de ulei intr-o tigaie mai adanca si se prajesc ciupercile la foc mare, in ture, astfel incat sa nu fie inghesuite in tigaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa doar pana se rumenesc si se amesteca des. La fiecare tura mai adaugati ulei daca este necesar. Se pun ciupercile deoparte si se stropesc cu sucul de lamaie.
  3. Adaugam inca 1 lingura de ulei in tigaie si cand e incins adaugati ceapa tocata marunt. Se lasa pana se inmoaie.
  4. Se pun ciupercile la loc in tigaie (cu tot cu sucul lasat), se adauga boiaua si 2 cani de apa. Se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la fiert, la foc mediu pentru 10-15 minute.
  5. Se freaca smantana cu faina si 150 ml apa si se toarna peste ciuperci. Se fierbe, amestecand, pana papricasul se ingroasa (cca 2-3 minute).
  6. Stingem focul si adaugam verdeturile tocate fin.

Se prajesc ciupercile

Se prajesc ciupercile

Le stropim cu sucul de lamaie

Le stropim cu sucul de lamaie

Fierbe cu boia si 2 cani de apa

Fierbe cu boia si 2 cani de apa

Adaugam smantana si faina

Adaugam smantana si faina

Comentarii (47)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 9 ani - 21 Octombrie 2015 12:44  

ina, daca se intampla des, e posibl sa folosesti o oala mai ingusta decat cea folosita in reteta. daca folosesti o oala ingusta, suprafata de evaporare e mai mica si scade mai incet lichidul si atunci ai nevoie de mai multa faina. crezi ca la aceasta reteta e posibil sa fi folosit o cratita mai ingusta?

a, si ce tip de faina pui?
 

Cristina  acum 8 ani - 16 Februarie 2016 15:19  

tipul de faina este asa important? de ce? :)
 

Ioana  acum 8 ani - 16 Februarie 2016 15:23  

pentru ca de exemplu o faina 550 sau 650 ingroasa mai tare decat una 000.
desi mai repede suspectez o diferenta de largime a oalei/cratitei, caz in care lichidul se evapora diferit (mai repede pentru oalele mai largi)
 

Ioana Muresan  acum 8 ani - 20 Februarie 2016 14:47  

Ioana, e grozava reteta! Am completat cu hribi prajiti in unsoare de porc si cu o lingura de pasta de ardei copt (dementiala, facuta tot dupa reteta ta). Multumim!
 

Ioana  acum 8 ani - 20 Februarie 2016 18:45  

Foarte fain, adaosurile suna minunat. Sa stii ca si eu am adaugat 1 lingura de pasta de ardei la ultimul gulas si a iesit mai cremos ca niciodata. Incerc si in papricas!
 

VASILE  acum 7 ani - 19 Martie 2017 20:59  

BUNA SEARA,
EXCELENTA. ;)
 

marius  acum 6 ani - 25 Martie 2018 22:54  

mi-au fiert extraordinar de greu ciupercile si am senzatia ca din pricina adaugarii de suc de lamaie ! e foarte posibil ca acest suc sa aiba si un rol pozitiv, adica pastreaza culoarea si forma ciupercilor, dar uite ca are si un rol negativ !
 

Ioana  acum 6 ani - 26 Martie 2018 09:39  

a durat mult mai mult decat timpul indicat de mine?
 

Stelian  acum 2 ani - 27 Aprilie 2022 15:10  

Mai mult am curatat pe ceapa decat de repede s-au facut ciupercile .cea mai mare a fost cu diam .de 4 cm . Au iesit superbe .Multumesc de reteta .???
 

Ioana  acum 2 ani - 27 Aprilie 2022 16:24  

Cat usturoiul chinezesc :)))))))
Sa-ti fie de bine!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...