Papricas de ciuperci
Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete din Ungaria
O mancarica simpla si ieftina, pregatita sambata pentru soacra-mea.
Ingrediente
1 kg ciuperci champignon (curatate de codite)
1 ceapa
1 lingura boia dulce
3 linguri rase faina
3 linguri smantana (cca 100 gr)
1 lingura suc de lamaie
1/4 legaturica patrunjel
cateva fire marar
2-3 linguri ulei
sare, piper
Portii: 4
- Ciupercile se taie in doua sau patru, in functie de marime.
- Se incinge cate o lingura de ulei intr-o tigaie mai adanca si se prajesc ciupercile la foc mare, in ture, astfel incat sa nu fie inghesuite in tigaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa doar pana se rumenesc si se amesteca des. La fiecare tura mai adaugati ulei daca este necesar. Se pun ciupercile deoparte si se stropesc cu sucul de lamaie.
- Adaugam inca 1 lingura de ulei in tigaie si cand e incins adaugati ceapa tocata marunt. Se lasa pana se inmoaie.
- Se pun ciupercile la loc in tigaie (cu tot cu sucul lasat), se adauga boiaua si 2 cani de apa. Se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la fiert, la foc mediu pentru 10-15 minute.
- Se freaca smantana cu faina si 150 ml apa si se toarna peste ciuperci. Se fierbe, amestecand, pana papricasul se ingroasa (cca 2-3 minute).
- Stingem focul si adaugam verdeturile tocate fin.
Se prajesc ciupercile
Le stropim cu sucul de lamaie
Fierbe cu boia si 2 cani de apa
Adaugam smantana si faina
Comentarii (47)
Ultimele comentarii
Ioana acum 9 ani - 21 Octombrie 2015 12:44
ina, daca se intampla des, e posibl sa folosesti o oala mai ingusta decat cea folosita in reteta. daca folosesti o oala ingusta, suprafata de evaporare e mai mica si scade mai incet lichidul si atunci ai nevoie de mai multa faina. crezi ca la aceasta reteta e posibil sa fi folosit o cratita mai ingusta?a, si ce tip de faina pui?
Cristina acum 8 ani - 16 Februarie 2016 15:19
tipul de faina este asa important? de ce? :)Ioana acum 8 ani - 16 Februarie 2016 15:23
pentru ca de exemplu o faina 550 sau 650 ingroasa mai tare decat una 000.desi mai repede suspectez o diferenta de largime a oalei/cratitei, caz in care lichidul se evapora diferit (mai repede pentru oalele mai largi)
Ioana Muresan acum 8 ani - 20 Februarie 2016 14:47
Ioana, e grozava reteta! Am completat cu hribi prajiti in unsoare de porc si cu o lingura de pasta de ardei copt (dementiala, facuta tot dupa reteta ta). Multumim!Ioana acum 8 ani - 20 Februarie 2016 18:45
Foarte fain, adaosurile suna minunat. Sa stii ca si eu am adaugat 1 lingura de pasta de ardei la ultimul gulas si a iesit mai cremos ca niciodata. Incerc si in papricas!VASILE acum 7 ani - 19 Martie 2017 20:59
BUNA SEARA,EXCELENTA. ;)
marius acum 6 ani - 25 Martie 2018 22:54
mi-au fiert extraordinar de greu ciupercile si am senzatia ca din pricina adaugarii de suc de lamaie ! e foarte posibil ca acest suc sa aiba si un rol pozitiv, adica pastreaza culoarea si forma ciupercilor, dar uite ca are si un rol negativ !Ioana acum 6 ani - 26 Martie 2018 09:39
a durat mult mai mult decat timpul indicat de mine?Stelian acum 2 ani - 27 Aprilie 2022 15:10
Mai mult am curatat pe ceapa decat de repede s-au facut ciupercile .cea mai mare a fost cu diam .de 4 cm . Au iesit superbe .Multumesc de reteta .???Ioana acum 2 ani - 27 Aprilie 2022 16:24
Cat usturoiul chinezesc :)))))))Sa-ti fie de bine!
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email