Mazare in sos de smantana

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene

O reteta care va scoate din incurcatura atunci cand ajungeti tarziu acasa si nu aveti prea mult timp sa pregatiti cina. Puteti sa o serviti cu putin cabanos sau salam prajit daca doriti sa bateti recordul la cea mai rapida cina calda pregatita in casa.

Ingrediente

1 conserva de mazare( de 400 gr)
1 ceapa
125 ml lapte fierbinte
1 lingura cu varf faina
2 linguri pline cu smantana
5 linguri ulei
sare, piper

Portii: 2-3

  1. Se scurge mazarea de apa insa retineti 125 ml pentru sos.
  2. Se da ceapa pe razatoarea mare si se caleste in uleiul incins pana se inmoaie.
  3. Se adauga faina si se amesteca cu un tel pana uleiul este absorbit si faina devine ca o pasta. Daca doriti, puteti lasa faina la prajit timp de 1 minut, dar amestecati non-stop.
  4. Adaugati laptele fierbinte, incet, ca la maioneza si continuati sa amestecati pana se ingroasa un pic. Cand ati terminat laptele adaugati apa de pe mazare si amestecati bine.
  5. Adaugati mazarea, sare dupa gust si piper din belsug (puteti pune piper alb daca doriti ca sosul sa ramana perfect alb) si lasati sa fiarba impreuna timp de cca 2 minute, pana mazarea se incalzeste.
  6. Adaugasi smantana, si mai lasati 1-2 minute pe foc.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...