Mazare scazuta
Retete garnituri Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple
Saptamana aceasta va fi dedicata ingredientelor proaspete din piata. Azi avem mazare, maine capsuni, poimaine tarhon... apoi ne intorcem iar la capsuni... veti vedea, va fi o saptamana plina.
Ingrediente
300 gr mazare proaspata
1 ceapa
1/2 ardei rosu
4-6 fire marar
3 linguri ulei de masline de calitate
2 prize piper
1/2 lingurita boia dulce
sare
Portii: 2
- Se dau pe razatoarea mare ceapa si ardeiul. Se calesc 2 linguri de ulei incins timp de 2 minute.
- Se adauga mazarea, condimentele (piper, boia si sare dupa gust) si mararul tocat. Se acopera cu 1 cana de apa.
- Se fierbe totul la foc mediu, cam 20-25 minute, pana apa de pe mazare scade, ajungand la consistenta unui sos.
- Se adauga restul de ulei si se drege de sare.
Mazare scazuta