Mere umplute cu migdale

Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Mere umplute cu migdale

M-am tot gandit cu ce sa va mai ademenesc in bucataria mea. O aroma mai ademenitoare chiar decat cea a cartofilor copti pe plita... Ce ziceti de cea a merelor coapte in cuptor? Spuneti acum drept, de cand nu ati mai copt mere?

Ingrediente

8 mere (medii spre mici)
1/2 lamaie
un cubulet de unt

Umplutura

55 gr migdale fara coaja macinate
55 gr zahar pudra
55 gr unt la temp. camerei
1/4 baton vanilie (sau 1/4 lingurita pasta de vanilie)
1 lingura rom (sau cognac; sau sherry dulce)
10 gr faina alba
1 ou mic

Decor

fulgi de migdale
merisoare cu suc de rodie

Bucati: 8

  1. Umplutura: se freaca cu mixerul untul cu zaharul pudra (daca folositi zahar pudra vanilat, nu mai adaugati pastaie de vanilie) si miezul de la vanilie pana devine cremos (cca 3 minute). Se adauga in fir subtire oul batut, mixand continuu pana se incorporeaza. Se adauga romul si apoi migdalele macinate si se mixeaza pana se incorporeaza. La final se incorporeza faina. Va rezulta o crema de migdale groasa, care sta pe lingura destul de mult.
    * puteti folosi doar o parte din umplutura si restul se pastreaza la frigider pentru alta tura de mere umplute
  2. Merelor le taiati un capac deasupra. Apoi le scoateti cotorul folosind ustensila de scos cotoare. Se stropeste interiorul merelor si capacul cu suc de lamaie.
  3. Se aseaza merele intr-o tava. Se umple mijlocul merelor cu crema de migdale. Se pune apoi inca o lingurita deasupra.
  4. Se aseza capacele pe crema. Daca merele aveau codite, le puteti infige la locul lor. Puneti cate o bucatica de unt pe fiecare mar.
  5. Dati merele la cuptor, la 180C, timp de 35-40 minute. Umplutura va curge un pic pe marginea merelor, dar e ok. Sunt gata cand crema care se vede pe langa capacul marului e usor rumena.
  6. Servire: se aseaza cate un mar pe farfurie. Daca doriti, puteti sterge cu un servetel de hartie marginea merelor, surplusul scurs pe exterior. Daca merele nu aveau codita, puteti adauga frunze de menta in loc. Se presara fulgi de migdale (pot fi usor prajiti) in jur si apoi cateva merisoare. Sunt bune caldute sau reci.

Crema de migdale

Crema de migdale

Merele pregatite pentru umplut

Merele pregatite pentru umplut

Merele umplute cu migdale

Merele umplute cu migdale

Merele acoperite si cu o bucatica cu unt

Merele acoperite si cu o bucatica cu unt

Merele coapte

Merele coapte

Sectiune

Sectiune

Comentarii (11)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 9 ani - 23 Ianuarie 2015 09:51  

ce s-a intamplat?
 

Mirela  acum 9 ani - 23 Ianuarie 2015 09:56  

Nu mai stiu exact, a fost acum mai bine de 10 de ani; din cate imi amintesc s-au inmuiat foarte tare la exterior si in interior au ramas tari. Dar nu e de mirare, am facut totul cum m-a taiat capul si nici cu rabdarea nu stateam prea bine. :)
 

Ioana  acum 9 ani - 23 Ianuarie 2015 10:15  

poate a fost temperatura prea mare.
eu am folosit aici mere Golden auriu, imi plac fiindca pulpa lor se pufoseaza la copt si au o aroma destul de discreta ca sa mearga cu migdalele.
 

Mirela  acum 9 ani - 23 Ianuarie 2015 10:24  

Foarte probabil. Stai ca abia acum am citit si reteta, citisem doar introducerea. Yam, suna periculos de bine :)) Poate imi fac curaj sa le incerc.
 

Maria  acum 9 ani - 23 Ianuarie 2015 12:35  

Deja sunt la usa ta.....sun....miroase din hol
a mere coapte.....senzational.....multumesc!!
 

Silvia  acum 9 ani - 23 Ianuarie 2015 16:39  

Si ce deliciuuuuuuuuuuu.
Il fac neaparat
 

Anamaria  acum 9 ani - 23 Ianuarie 2015 22:57  

Doua zile la rand, doua retete care-mi aduc aminte de copilarie si de bunica. Ii placeau grozav merele coapte, le umplea cu nuci macinate, dulceata si le stropea cu unt. Un deliciu, nu alta. Facea si gutui coapte, neumplute, grozave si acelea. In w.e. voi face si eu mere coapte si umplute. Merci.
 

Ioana  acum 9 ani - 24 Ianuarie 2015 09:50  

aaaa =P~ mere coapte umplute cu silvoita si nuca macinata.
 

Cristina  acum 9 ani - 26 Ianuarie 2015 23:31  

Grozava reteta! Mii de multumiri :)
 

Ioana  acum 9 ani - 27 Ianuarie 2015 09:26  

sa-ti fie de bine, Cristina!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...