Muschiulet marinat la gratar cu spanac
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete fara gluten
Vineri e 1 Mai! Punem de-un gratar indoor. Fiindca #maistamacasa... inca putin.
Ingrediente
Muschiulet marinat
1 muschiulet de porc (cca 500 gr)
1 lingura pasta de ardei
1/2 lingura pasta de rosii
2 catei mari de usturoi
1/2 lingurita boia dulce
1/4 lingurita boia afumata
1 lingura otet de sherry (sau de orez)
6-7 linguri ulei
1 lingurita ulei de susan
sare, piper negru
Spanac cu cartofi
400 gr spanac (congelat am folosit acum; tocat sau frunze intregi)
4 cartofi (nu foarte mari)
3 linguri ulei
sare, piper negru
Portii: 4
- Muschiuletul se usca bine cu servetele si apoi se taie felii groase de aprox. 3 cm. Partea subtire dinspre varf o lasati intreaga, nu o feliati. Se presara cu sare si piper negru.
- Se amesteca restul ingredientelor pentru marinata si se toarna peste carne. Se maseaza bine si se lasa sa stea la frigider macar 3-4 ore, dar poate sta si peste noapte.
- Se scoate carnea inainte de a o prepara si se lasa sa revina la temperatura camerei, cca 30 minute.
- Se curata si se taie cartofii rondele. Se fierb in apa cu sare.
- Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se adauga spanacul congelat. Se pune capacul si se lasa pana spanacul e complet decongelat, presarand sare si piper si amestecand de cateva ori sa ajutati la decongelare.
* daca folositi spanac proaspat doar il adaugati in tigaie in transe si sotati pana isi pierde volumul, presarand sare si piper - Cand cartofii sunt fierti, se scurg si se adauga peste spanac. Mai adaugati sare si piper. Amestecati, avand grija sa sfaramati cartofii.
- Se incinge bine o tigaie grill (5 minute la foc maxim, fara adaos de grasime).
- Se pune carnea in tigaie fara sa fie inghesuita. Se prajeste 2 minute pe prima parte (trebuie sa aveti urme frumoase de gratar), apoi se intoarce si se lasa 1 minut pe a doua parte.
- Se muta tigaia in cuptorul preincins la 180C si se lasa 5 minute (varful il puteti lasa 2 minute in plus, se face mai incet).
* daca nu aveti tigaie grill care merge la cuptor sau preparati o cantitate mai mare de carne care nu intra intr-o singura tigaie, cand incingeti cuptorul puneti in ea o tava incapatoare sa se incinga deodata; mutati carnea din tigaia grill direct in aceasta tava. - Se scoate carnea langa spanac si se serveste imediat. Carnea este buna si cu o salata simpla alaturi, dar sa aiba multa ceapa verde (de exemplu rosii cu ceapa verde sau salata verde cu ceapa verde).