Ossobuco alla milanese
Retete din Italia Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de vitel sau vita
Ossobuco alla milanese sau ossobuco in bianco. Am ales sa fac aceasta varianta de ossobuco in sos "natur", daca pot sa-i zic asa - adica nu contine decat foarte putine rosii - pentru ca astfel, aromele lasate de maduva din os se vor simti mult mai bine decat daca am face varianta mai moderna care cere o cantitate mai mare de rosii. Buonissimo!
Ingrediente
4 ossobuco de vitel (cca 750 gr)
2 linguri ulei
1 lingura unt
2 linguri faina
1 ceapa
1 morcov
1 tulpina telina
2 rosii din conserva
1 foaie dafin
3 prize cimbru
4 boabe de ienibahar
120 ml vin alb sec
1 cana supa de pui sau vita (sau apa in lipsa supei)
sare, piper
Gremolata
1/4 legatura patrunjel
coaja rasa de la 1/2 lamaie (sau sucul de la 1/2 lamaie daca nu aveti lamai bio)
1 catel mare usturoi
2 fileuri ansoa (optional)
- Presaram ossobuco cu sare si piper, apoi le trecem prin faina. Scuturam excesul de pe ele. Prajim ossobuco in uleiul incins, pe ambele parti, pana sunt usor rumene. Le scoatem din tigaie.
- Adaugam untul in tigaie si apoi legumele (ceapa, telina, morcovul) taiate cubulete mici. Le calim un pic pana se inmoaie.
- Adaugam vinul si fierbem cca 2 minute sa se evapore alcoolul.
- Adaugam carnea inapoi in tigaie, adaugam dafinul, cimbrul, ienibaharul, rosiile rupte cu furculita si supa (eu am pus supa de pui). Aducem totul la fierbere si apoi dam focul la mic. Adaugam cam 1 lingurita sare (depinde cat e de sarata supa pe care o folositi) si 2-3 prize piper. Fierbem cu capac pentru 1 1/2 ore. Tot la 30 minute intoarcem ossobuco.
- Amestecam toate ingredientele tocate pentru gremolata. O adaugam in mancare cu doar 5 minute inainte de a stinge focul.
- Servim cu mamaliguta, piure de cartofi sau risotto milanese (risotto cu sofran).
Osso buco date prin faina
Prajim osso buco
Calim legumele
Fierbem totul pentru 1 1/2 ore
Comentarii (24)
Ultimele comentarii
MariAna acum 12 ani - 5 Iunie 2012 11:54
O reteta delicioasa. Cu aprecieri pe masura. Ioana, esti cea mai tare (a trecut mult timp de cand nu ti-am mai spus-o, era momentul sa iti reamintesc). :-))Ioana acum 12 ani - 5 Iunie 2012 14:12
merci (am rosit un pic)! ma straduiesc sa raman la inaltime.anca acum 12 ani - 30 Octombrie 2012 17:46
ii super buna reteta tocmai am facuto si eu o iesit brici mersiiiiiiiiiiiiiiLia acum 11 ani - 15 Iulie 2013 22:45
Zilele trecute mi-a adus sotul 6 bucati (multe) de rasol de vitel exceptional de frumos, de pus in poza; am gatit 3 buc. si restul de 3 ce sa fac, le-am congelat; le voi gati mai incolo dupa reteta asta negresit;reteta de aici este muuuult mai echilibrata decat ce-am gatit eu de pe alt site si nu mi-a placut cum a iesit pt ca era extrem de dulce; prevedea la 3 buc. de rasol 3 morcovi si i-am pus si cam maricei, 100g de telina radacina, ceapa dulce si ea+supa de pui a iesit dulce rau, noi nici nu suntem ardeleni si nu ne omoram deloc dupa sosurile dulci;
asta insa pare mult mai ok; vedem!
Simona acum 10 ani - 19 Februarie 2014 16:47
Ioana, pentru cate portii e reteta? 4 sau 2?Multumesc!
Ioana acum 10 ani - 20 Februarie 2014 10:15
e suficient pentru 4.Mihaela acum 9 ani - 10 Iulie 2015 23:57
Lucrez la un restaurant italian si se nume?te Osso Buco . :)Ioana acum 9 ani - 11 Iulie 2015 07:18
cred ca sunt corecte ambele variante. pe siteurile italiene am vazut cel mai adesea scris impreuna...florinel acum 8 ani - 25 Septembrie 2016 19:24
Buna seara. Care este rolul usturoiului si cand se introduce in mancare pentru ca nu-l vazui in reteta dar este la ingrediente. Multam fain.Ioana acum 8 ani - 26 Septembrie 2016 09:36
la pasul 5, unde se toaca toate ingredientele de gremolata.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email