Pachetele de primavara
Retete aperitive Retete asiatice Retete cu legume Retete cu carne de porc Retete de Pasti
Ganditi-va la aceste pachetele ca la o salata care poate fi luata la mana. Mai ales copii se vor bucura de acest aspect. Am romanizat un pic reteta folosind pe post de verdeturi ce se gaseste acum la noi in piata: ceapa verde si leurda.
Un sos este binevenit langa aceste pachetele, insa nu va limitati la sosurile specifice (cel vietnamez sau hoisin). Un sos de iaurt sau lapte batut se potriveste la fel de bine.
In plus, reteta de preparare a muschiuletului o puteti folosi si separat. Este simplu insa deosebit de gustos si fiind facut in punga nu se usca, ramane suculent.
Ingrediente
1 muschiulet de porc
8-10 foi de orez
frunze de salata verde (taiate fasii)
castraveti (taiati betisoare)
ridichi (taiate betisoare)
ceapa verde (taiata bucati lungi)
leurda
frunze de busuioc
sare
Marinata
80 ml sos de soia
50 ml apa
1 varf lingurita ghimbir pudra
1 varf de lingurita chili pudra
3 catei de usturoi
1 lingurita ulei de susan
Bucati: 8-10 rulouri; 16-20 pachetele
- Amestecati toate ingredientele pentru marinata, exceptand uleiul de susan. Turnati-l peste muschiulet. Acoperiti vasul si lasati sa stea la marinat peste noapte. Scoateti muschiuletul din frigider cu 1 ora inainte de a-l pune la cuptor, ca sa aiba timp sa revina la temp. camerei.
- Scoateti muschiuletul din marinata si puneti-l intr-o punga pentru friptura. Turnati si 3 linguri de marinata in punga. Turnati uleiul de susan peste carne. Legati bine puga si dati-o la cuptor la 220C pentru 30 minute.
- Cat timp se face muschiuletul, pregatiti legumele.
- Scoateti muschiuletul din cuptor, desfaceti punga si lasati-l sa stea 10 minute. Apoi taiati-l felii, iar feliile fasiute.
- Puneti apa la temperatura camerei intr-o farfurie adanca. Treceti cate o foaie de orez prin apa de doua ori. Asezati foaia de orez pe masa de lucru.
- La un capat asezati fasii de salata verde. Peste ea asezati fasii de carne si felii de castraveti. Acestea sunt baza, apoi adaugati dupa plac ce doriti: ceapa verde, ridichi, leurda, frunze de busuioc. Alte optiuni ar fi menta sau coriandrul verde. Presarati putina sare peste umplutura.
- Rulati foaia de orez strans peste legume, astfel incat cand veti musca din ele sa nu iasa umplutura afara.
- Taiati ruloul in doua pe la mijloc.
* rulouri pregatite pot fi pastrate la frigider, pe un platou, acoperite cu folie de plastic, astfel incat foile de orez sa nu se intareasca. - Serviti obligatoriu cu un sos (sos vietnamez, sos hoisin etc).
Muschiulet in punga (pregatit pentru cuptor)
Pregatim legumele
Taiem muschiuletul felii si apoi fasii
Asezam baza pe foaia de orez
Umplutura pe foaia de orez
Rulam strans
Comentarii (9)
ynna acum 13 ani - 4 Aprilie 2011 10:06
Interesanta reteta, felicitari pentru tot, ai un site de milioane. Multumesc pentru reteta minunata de za'tar si tigaie mix grill EXCELENTE la fel si restul retetelor. Nu stiu daca te supara insa as vrea sa te rog daca vrei si se poate - o reteta pentru pastrama. Sper sa nu deranjez cu rugamintea. Multumesc!Ioana acum 13 ani - 4 Aprilie 2011 10:10
ynna, voiam sa fac pastrama de caprioara, dar nu am unde sa afum carnea pregatita cu condimente!!! pe bunica-mea nu as ruga-o acum, fiindca si-a rupt mana iarna asta si trebuie sa se refaca.Scarlet acum 13 ani - 4 Aprilie 2011 10:31
foarte apetisant ioana. poti sa ne spui de unde putem gasi foi de orez. nu stiu in ce supermarket sa mai caut. am incercat carrefour si kaufland. merci mult pentru raspuns.o primavara frumoasa sa ai!
Ioana acum 13 ani - 4 Aprilie 2011 10:38
de la selgros le-am luat, dar cred ca si in carrefour si cora le-am vazut. selgros e foarte bine aprovizioant acum cu sosuri, ciuperci si alte chinezarii.Ana acum 13 ani - 4 Aprilie 2011 11:44
si la ki- life in piata amzei -au foi de orezLora acum 13 ani - 4 Aprilie 2011 15:58
Imi plac foarte mult pachetelele de primavara, sigur trebuie sa incerc! :)Carla acum 12 ani - 5 Decembrie 2011 17:28
La aceste divine :) ”Pachetele de primavara” putem inlocui muschiuletul de porc cu pieptul de pui? Te intreb deoarece sotul meu nu mananca carne decat pieptul de pui sau cel de curcan. Ce parere ai? Ar fi bun tot asa cu marinata?Felicitari pentru site, esti un geniu!
O seara frumoasa!
Ioana acum 12 ani - 5 Decembrie 2011 19:27
da, pieptul de pui poate fi un bun inlocuitor pentru porc.NickoS acum 12 ani - 4 Mai 2012 12:30
:( Pachetele de primavara nu au si ele o reteta originala ? Cat tot caut pe net si fiecare site are cu totul o alta reteta.Am cumparat de la Lidl "pachetele de primavara" (cand s-a facut saptamana asiatica)si intr-adevar sunt delicioase.Am scos de pe cutie ingredientele principale, ti le scriu poate te inspira in vreun fel la o alta reteta.-varza,praz,ceapa,morcovi,ardei,gras,telina,patrunjel,ulei de floarea soarelui,sare,zahar,verdeata si condimente.Optional:carne de pui;muguri de fasole mung;ulei de rapita; (cred ca in loc de muguri de fasole merg si cei de bambus )
Foietaj:Faina,apa,sare,ulei. (*ingredinetele sunt o combinatie dintre pachetele cu carne de pui si cele vegetale).Am omis sa scriu E-urile ca nu cred ca-s necesare. ;) Cred ca o sa incerc si reteta ta fiindca sunt atractive ingredientele tale =P~
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email