Pachetele de primavara imperiale
Retete aperitive Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc
Creeaza dependenta! Nu te poti opri la unul singur! Iar sosul vietnamez si frunzele de salata le dau prospetime, devenind asa usoare incat nu simti ca sunt prajite. Urmatorul proiect: pachetele de primavara proaspete! Tot vietnameze.
Tip: gasiti foi de orez, diferite tipuri de ciuperci chinezesti, muguri de bambus precum si alte sosuri asiatice si la Selgros.
Ingrediente
20-25 foi de orez (diametru 16 cm)
ulei pentru prajit
Umplutura
200 gr carne tocata de porc
100 gr creveti decorticati
50 gr carne de crab (sau surimi 3 batoane)
50 gr taiteti de orez
1 ou mic
1 morcov mare
1/4 ceapa
1 catel mic usturoi
5 ciuperci negre uscate
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita sos de peste
1/4 lingurita piper macinat
putina sare
Bucati: 20-25
- Se acopera ciupercile cu apa fierbinte pentru a se rehidrata; se acopera si taieteii de orez cu apa fierbinte; se lasa 10 minute.
- Se toaca marunt cu cutitul crevetii si carnea de crab/surimi. Se amesteca cu carnea de porc, morcovul dat pe razatoarea mare, ceapa tocata foarte marunt, usturoiul strivit. Se adauga si ciupercile rehidratate tocate fin si taieteii tocati si ei. Se amesteca totul bine pana la omogenizare.
- Se condimenteaza umplutura cu putina sare, piper, sucul de lamaie, sosul de peste si oul batut. Se amesteca pana compozitia devine lipicioasa.
- Se prepara rulourile: se umple o farfurie adanca (de supa) cu apa la temp. camerei. Se ia cate o foaie de orez (de 16 cm e ideala fiindca rulourile vor iesi mici si se vor praji usor). Se scufunda rapid in apa, se scoate, se mai scufunda rapid in apa si iar se scoate. Se aseaza pe suprafata de lucru si se lasa intre 30 secunde si 1 minut sa se inmoaie si sa devina pliabila. Atentie, daca inmuiati prea mult timp foile in apa, ele devin foarte lipicioase. Si asa, foaia se va lipi un pic de suprafata de lucru, dar fiind elastice se vor desface usor. Preparati asa doar 3-4 foi o data.
- Pe fiecare foaie asezati 1 lingurita cu varf din umplutura. Rulati foaia peste umplutura. Ridicati marginile ca sa sigilati umplutura. Rulati pana la capat. (vezi pozele 4-7).
- Asezati rulourile preparate pe o farfurie, avand grija sa nu se atinga intre ele, fiindca se pot lipi.
- Cand ati preparat toate rulourile, incingeti bine mult ulei. Puneti un rulou in el si daca sfaraie e ok, puneti-le si pe restul. Aveti grija sa nu inghesuiti rulourile in tigaie, fiindca daca se ating se vor lipi intre ele!!! Dati focul la mediu si lasati rulourile sa se prajeasca pana devin putin rumene. Rulourile se prajesc la foc mediu, ca si chiftelele noastre, ca sa aiba timp umplutura sa se faca si in acelasi timp sa nu se rupa foaia de orez. La temp. mari foaia se umfla si se sparge, iar umplutura va curge afara sau pur si simplu vor arata urat. Deci temp. moderata cat le prajiti!
- Scoateti-le pe servetele absorbante.
- Se servesc caldute sau reci cu frunze de salata si sos vietnamez.
Umplutura
Foi de orez
Foaie de orez umezita
1 lingurita umplutura pe fiecare foaie
Rulam peste umplutura
Ridicam marginile
Rulam pana la capat
Rulouri
Prajim
Comentarii (28)
Ultimele comentarii
oANA acum 12 ani - 1 Februarie 2012 11:53
Unde gasesc foi de orez ? sI CE PRET AU ,MI PAR MAI SCUMPE DECAT TAITEII DE OREZ?Ioana acum 12 ani - 1 Februarie 2012 15:22
cam la orice supermarket mare (cora, carrefour, selgros). pretul nu-l mai stiu :(radu acum 12 ani - 11 Februarie 2012 18:29
salutare!! SINT unu-l din ce-i care au ramas dependenti de acest gust al pachetelelor de primavara ..Prin anii 94...97..am fost de vreo 30 de ori in varsovia polonia de fiecare data mincam la un restaurant vietnamez cu bucatari vietnamiezi ..de fiecare data pachetele de primavara ..sau saigon ..spuneau ei ...dupa aproximativ 15 ani ..macar odata pe saptamina ma gindesc cu pofta la acel saigon ..am mincat in tara peste tot unde am gasit un restaurant chinezesc dar.....gustul nu a mai fost nici macar pe departe acelasi ..Face cineva o livrare la domiciliu ??? :(alex acum 12 ani - 22 Februarie 2012 02:54
cele cu rata confiata si legume sunt preferatele meleDidi acum 12 ani - 10 Septembrie 2012 09:33
Draga Ioana,Am facut retete ta sambata si recunosc ca aveam inima mica de teama ca o sa se sparga la prajit.Am ascultat sfatul,le-am facut pe foc mic si..surpriza..au iesit perfect..sa nu mai spun ca sunt deliciose pana la cer si inapoi.Foile de orez le-am gasit cu diametrul 20 dar am taiat la capete surplusul si s-a rezolvat problema.Mii de multumiri pentru reteta!Pupici
diana dunca acum 12 ani - 23 Octombrie 2012 16:10
pare mai complicat......adriana acum 8 ani - 3 Martie 2016 19:37
Draga Ioana, multumesc mult pt. ca mereu mi-ai indulcit gandurile si imbunatatit retetele. Iti doresc o primavara ca in povesti ! cu drag, a.Ioana acum 8 ani - 4 Martie 2016 09:47
oooh, multumesc adriana! Primavara minunata sa ai si tu!Miky acum 8 ani - 7 Aprilie 2016 17:56
Buna! De unde ai cumparat foile de orez? Eu in auchan si lidl nu am gasit..... in cazul in care nu le gasesc, cu ce le pot inlocui? Multumesc anticipat! ? retetele tale sunt divine ???Ioana acum 8 ani - 11 Aprilie 2016 11:00
Cora, Metro... nu le poti inlocui cu altceva din pacate.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email