Panna cotta cu Earl Grey
Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Un desert rafinat pentru amatorii de ceai! Un altfel de mod de a servi ceaiul de la ora 5 ;)
Ingrediente
200 ml smantana pentru frisca
100 ml lapte
30 gr zahar
1 lingurita cu varf ceai Earl Grey (sau 1 pliculet)
1/3 pachet gelatina incolora (3 gr)
fistic prajit pentru decor
Portii: 2
- Se pune frisca cu zaharul la fiert intr-o craticioara. Dupa ce zaharul e topit se adauga ceaiul si se mai da un clocot. Se acopera cu un capac si se lasa sa se infuzeze timp de 5 minute.
- In acest timp se pune gelatina la inmuiat in lapte.
- Se strecoara smantana aromata. Peste ea se toarna laptele cu gelatina si se amesteca bine timp de 1 minut.
- Se lasa amestecul la racit (timp in care se mai amesteca in el de cateva ori). Apoi se portioneaza in doua cesti de ceai si se dau la frigider macar 4 ore, pana se incheaga.
- Se serveste panna cotta rece, presarata cu fistic prajit si tocat marunt.