Papanasi
Retete cu branza Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete romanesti
Papanasi pentru Lore. Sper sa-i savurezi... dar nu numai din poze ;)
Aceasta este reteta traditionala de papanasi romanesti prajiti. Serviti cu smantana si dulceata acrisoara, sunt la mare cinste in familia mea de foarte multi ani. Reteta de papanasi prajiti o am de la o emisiune TV si a fost printre primele mele reusite culinare, dandu-mi curaj sa experimentez mai departe in bucatarie.
Ingrediente
500 gr branza de vaci proaspata (foarte bine scursa, sa aiba bulgarasi)
100 gr zahar
2 oua
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
Bucati: 10
- Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca scurt aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios. - Se pune intr-o tiagie adanca mult ulei la incins.
- Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului.Se strapungebila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
- Dati focul la mediu sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
- Serviti papanasii prajiti cu smantana si dulceata.
Compozitia
Formam bila
O strapungem in centru
Dam forma de colacel
Prajim papanasii
Papanasi prajiti
Papanasi
Papanasi