Pasta de sunca
Retete aperitive Retete de Pasti Retete simple
Am gasit reteta aceasta speciala pentru Pasti pe siteul vinul.ro si abia am asteptat sa o incerc, fiind foarte asemanatoare cu pasta mea de jumari.
Ingrediente
300 gr sunca afumata (sau ciolan afumat)
2 foi dafin
2 oua
1 fir ceapa verde
1 ceapa mica uscata (cca 25 gr)
2 linguri mustar
25 gr unt topit
- Sunca se taie bucati mai mici ca sa fiarba mai repede. Sunca trebuie sa fie destul de grasa, cam 1/3 grasime si restul carne pentru a iesi pasta cremoasa.
- Se pune sunca la fiert cu foile de dafin. Se lasa la fiert cam 45 minute, pana sunca e moale. In ultimele 10 minute se arunca si ouale in oala.
- Se pun in robot (sau se toaca cu masina de carne) sunca, ceapa, ouale. Se mixeaza bine pana se face totul pasta.
- Puneti pasta intr-un bol si adaugati mustarul, untul, condimentati cu sare si piper. Lasati la frigider minim 1 ora. Serviti pe paine prajita cu ridichi.
Mixam sunca...
pana se face pasta
Pasta
Frecam pasta cu restul ingredientelor