Pasta de sunca

Retete aperitive Retete de Pasti Retete simple

Am gasit reteta aceasta speciala pentru Pasti pe siteul vinul.ro si abia am asteptat sa o incerc, fiind foarte asemanatoare cu pasta mea de jumari.

Ingrediente

300 gr sunca afumata (sau ciolan afumat)
2 foi dafin
2 oua
1 fir ceapa verde
1 ceapa mica uscata (cca 25 gr)
2 linguri mustar
25 gr unt topit

  1. Sunca se taie bucati mai mici ca sa fiarba mai repede. Sunca trebuie sa fie destul de grasa, cam 1/3 grasime si restul carne pentru a iesi pasta cremoasa.
  2. Se pune sunca la fiert cu foile de dafin. Se lasa la fiert cam 45 minute, pana sunca e moale. In ultimele 10 minute se arunca si ouale in oala.
  3. Se pun in robot (sau se toaca cu masina de carne) sunca, ceapa, ouale. Se mixeaza bine pana se face totul pasta.
  4. Puneti pasta intr-un bol si adaugati mustarul, untul, condimentati cu sare si piper. Lasati la frigider minim 1 ora. Serviti pe paine prajita cu ridichi.

Mixam sunca...

pana se face pasta

Pasta

Frecam pasta cu restul ingredientelor

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...