Paste cu crema de dovlecei
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu paste Retete de post Retete ieftine Retete simple
In sfarsit acasa! Ce buna e mancarica facuta de propriile manutze! Ca sa-mi intru in ritm am inceput cu o reteta simpla care sigur va fi pe placul celor care apreciaza taiteii cu varza. Crema de dovlecei o mai puteti folosi la sandwichuri.
Ingrediente
700 gr dovlecei (2 dovlecei)
1 ceapa mare
200-250 gr paste scurte (sau taietei lati)
2 linguri ulei
sare, piper
Portii: 2-3
- Se dau dovleceii pe razatoare. Se toaca ceapa.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie larga si se caleste ceapa pana se inmoaie. Se adauga dovleceii si se calesc pana se inmoaie foarte bine, mai pe romaneste pana se terciuiesc foarte tare, cca 20-25 minute. In primele 10 minute vor fi mai aposi si ii puteti cali la foc mediu amestecand din cand in cand, dar dupa ce se evapora apa de pe ei, dati focul aproape la mic ca sa nu se arda. Cand sunt fierti se condimenteaza cu sare si piper dupa gust (eu am pus mai mult piper, cam 1/4 lingurita, ca sa contrabalanseze dulceata dovleceilor).
- In acest timp se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se retin 100 ml din apa in care au fiert pastele.
- Dovleceii se mixeaza in robot pana devin crema. Se pune crema la loc in tigaie si se adauga apa de pe paste. Se amesteca.
- Se adauga pastele scurse peste crema de dovlecei si se amesteca. Dregeti de sare.
- Se servesc presarate cu piper sau cu parmezan.
Crema de dovlecei