Paste cu sos de iaurt si mazare

Retete cu iaurt Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene

Ieri ne-am asezat in fata acestei farfurii cu paste, am racit bine o sticla de prosecco si am asteptat vara. Aveam intalnire cu ea, dar se pare ca intarzie. Nu-i bai, asa e cu lucrurile bune, se lasa asteptate. Bine totusi ca a aparut mazarea, avem companie placuta.

Ingrediente

200 gr paste tip cochilie (sau farfalle)
200 gr mazare proaspata (sau congelata)
150 gr iaurt grecesc
50 gr branza telemea sau feta (telemea de oaie am pus)
2 catei usturoi
1/3 legatura patrunjel
5 frunze busuioc
2 linguri pinoli (sau seminte de floarea soarelui; sau migdale feliate)
1 varf lingurita fulgi de chili
1 varf lingurita boia dulce
3 linguri ulei masline
sare, piper

  1. Se pune mazarea la fiert in multa apa cu sare care fierbe deja. Se fierbe la foc mic, cu capac, timp de 5 minute (verificati dupa acest timp sa fie fiarta dar inca usor crocanta, nu o lasati sa se dezintegreze). Se scoate mazarea cu o paleta cu gauri si se imparte in doua.
  2. In robot se pune iaurtul, 2 linguri ulei de masline, usturoiul strivit (eu l-am si pisat inainte cu putina sare mare ca sa se faca pasta), jumatate din mazarea fiarta (racorita). Se mixeaza pana obtineti o pasta verde pal. Se adauga patrunjelul si busuiocul si se mixeaza doar pana acestea sunt maruntite. Se scoate sosul de iaurt intr-un bol larg.
  3. In apa in care a fiert mazarea se pun la fiert pastele. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
  4. Intr-o lingura de ulei se prajesc pinoli pana sunt doar usor rumeni. Se adauga chili si boiaua si se mai prajesc pana se rumenesc un pic mai bine (atentie, nu dureaza mult, fiti pe faza, altfel puteti arde usor semintele).
  5. Scurgeti pastele. Adaugati pastele peste sosul de iaurt (la inceput adaugati doar cateva ca sa temperati iaurtul, sa nu se taie). Adaugati restul de mazare, branza sfaramata si amestecati pana la omogenizare. Adaugati sare si piper negru dupa gust. Adaugati pinoli cu tot cu ulei (lasati doar cativa pentru decor). Amestecati.
  6. Serviti imediat pastele calde presarate cu pinoli.

Sos de iaurt si mazare

Pinoli prajiti cu chili si boia

Paste cu sos de iaurt si mazare

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...