Paste cu ton
Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
Super super simplu si rapid. Gustul este foarte fin. Pacat ca nu este o reteta chiar foarte ieftina, fiindca rezultatul final depinde de calitatea conservei de ton.
Ingrediente
250 gr paste scurte
4 linguri pinoli
2 linguri capere
1 conserva de ton in ulei de masline (de buna calitate; de 250 gr)
2 catei usturoi
1 foaie dafin
1/2 lamaie
chili
2 prize piper
sare
Portii: 2-3
- Se pune multa apa la fiert cu sare. Adaugati pastele si lasati sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet.
- Intr-o tigaie (fara grasime) se pun mugurii de pin si se prajesc scuturand de tigaia pana devin usor rumeni. Se scot din tigaie.
- In aceeasi tigaie se scurge uleiul de pe ton si se lasa sa se incalzesca putin. Se adauga foaia de dafin rupta, cateii de usturoi taiati feliute subtiri, piperul si chili dupa gust (eu am pus cam 8 rasnite). Se da focul la mic si se lasa cam 10 minute sa se infuzeze uleiul. Acesta nu trebuie sa se infierbante, asa ca stati cu un ochi pe el si daca incepe sa sfaraie il dati la o parte de pe foc. Cand se potoleste il puneti iar pe foc.
- Scoatem foaia de dafin din ulei. Adaugam in tigaie sucul de la lamaie si tonul sfaramat cu furculita. Il lasam cca 2 minute pe foc sa se incalzeasca. Adaugam mugurii de pin si caperele si tragem tigaia de pe foc pana sunt pastele fierte.
- Adaugam peste ton cam 5 linguri din apa in care au fiert pastele si apoi pastele scurse. Amestecam bine, sa se acopere pastele de sosul de ton si gustam de sare, adaugand daca e necesar.
Mugurii de pin prajiti
Infuzam uleiul
Sosul de ton
Adaugam pastele