Salata de paste cu ton
Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete simple Retete salate Retete pentru Valentine's Day si Dragobete
Nu stiu cum a fost saptamana voastra, dar eu am avut o saptamana proasta legata de gatit, de fapt n-am prea gatit si nu din cauza ca mi-a lipsit inspiratia, dar nu aveam energie cand ajungeam acasa. Sa fie din cauza ca Venus era retrograd? :p
Ingrediente
250 gr paste scurte
1 conserva ton bucati in ulei (de 200gr)
6 felii/cuburi branza de capra (sau feta/telemea de vaca)
5 fire patrunjel
Dressing
1 ardei rosu mare copt
1 catel usturoi
30 ml ulei masline
1 lingurita suc lamaie
1 priza sare
1 priza piper
- Se fierb pastele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
- Pentru dressing: se pun in blender toate ingredientele, plus 2 linguri de apa in care au fiert pastele. Se mixeaza bine, pana obtinem o pasta. Se gusta de sare si suc de lamaie si mai adaugati daca vi se pare necesar.
* branza mea de capra era deja cu ierburi provence, asa am cumparat-o; daca nu aveti asa ceva puteti rula cuburi de branza prin putin oregano sau ierburi provence ca sa arate mai bine; sau puteti adauga o priza de oregano in dressing - Se scurg pastele si se toarna peste ele dressingul si patrunjelul tocat cat mai marunt. Se amesteca bine.
* pastele pot fi consumate si asa simple, doar cu dressing, sunt foarte gustoase. - Impartiti pastele in 2 boluri pentru salata, presarati pe fiecare cate jumatate din conserva de ton (scursa de ulei). Asezati feliile de branza deasupra. Serviti imediat.
Ingrediente dressing
Dressing
Paste cu dressing si patrunjel
Comentarii (13)
Ultimele comentarii
Ioana acum 14 ani - 7 Decembrie 2009 10:19
BA, ma bucur sa aud asta. :)Crisstina acum 14 ani - 6 Aprilie 2010 10:12
interesant :D mai facusem paste cu ton insa nu pusesem si sos sau ceva :D o sa incerc acum [dupa ce cumpar niste ton ;)) ]hera acum 14 ani - 15 Aprilie 2010 11:59
eu am pus si tonul in blender, si branza...:))nu am vazut nicaieri specificat in reteta ca s-ar face altceva cu tonul si branza
Ioana acum 14 ani - 15 Aprilie 2010 12:08
la pct. 4: "Impartiti pastele in 2 boluri pentru salata, presarati pe fiecare cate jumatate din conserva de ton (scursa de ulei). Asezati feliile de branza deasupra." deci pui pastele cu sos in farfurie si deasupra presari ton si branza. se vede si in poza cum vine.dar e foarte bine si cum ai facut tu.
Galit Malina acum 14 ani - 9 Mai 2010 15:23
Cred ca arata super bine si e delicios . Ce n-as da sa-l servesc chiar acum... =P~ :) ;)MariAna acum 13 ani - 21 Ianuarie 2011 11:34
Pe lista preferatelor. Nu ma rabdare sa coc ardei, asa ca folosesc ardei capia la borcan din comert si ii pasez ca sa obtin pasta de ardei. Sigur gustul e mai bun cu ardei copt, dar iese si asa f. bun. Nu gasesc pasta de ardei, de unde cumperi tu?Ioana acum 13 ani - 21 Ianuarie 2011 11:53
folosesc pasta de ardei Piros Arany care arata asa: [link]este la tub sau borcan.
eu o iau de peste tot, o gasesc chiar si la aprozarul de langa mine. dar este si la Cora si probabil la orice supermarket. este excelenta.
Crina L. Morari acum 11 ani - 15 Decembrie 2012 15:40
chiar ma gandeam la ce retete sa mai folosesc branza pusa la marinat :) :) si uite ca s-a ivit ocazia sa fac pastele astea...f bune :) :)Annamaria acum 11 ani - 4 Aprilie 2013 21:33
poate fi inlocuit ardeiul rosu copt cu pasta Piros Arany? mersi! :)Ioana acum 11 ani - 5 Aprilie 2013 10:52
e prea concentrata pasta de ardei pentru aceast dressing.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email