Paste siciliene cu ton

Retete din Italia Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide

Reteta Paste siciliene cu ton

Pastele mele de concediu. Le-am facut cu ton si fara ton, cu menta, apoi cu busuioc si au fost apreciate de fiecare data pentru gustul concentrat de vara si pentru rapiditatea cu care au ajuns pe masa.

Ingrediente

150 gr paste lungi (tagliatelle)
150 gr ton proaspat (1 steak mai mic)
1 rosie medie
2 lingurite cu varf pesto rosu
2 catei de usturoi
10 frunze menta (sau 10 frunze mari de busuioc)
1/4 legaturica patrunjel
2 linguri ulei de masline calitativ
sare

Portii: 2

  1. Se pune apa la fiert pentru paste. Cand apa fierbe, se cresteaza rosia in X intr-o parte si se scufunda in apa 30 secunde. Se scoate cu o paleta si se curata de coaja (aceasta va veni usor jos dupa oparire). Se taie in doua, se scot zonele cu seminte folosind o lingurita si pulpa ramasa se taie cubulete.
  2. Cand apa revine la fierbere, se adauga sare si pastele. Se fierb conform timpului de pe pachet.
  3. Cat fierb pastele, se incinge bine o tigaie larga de aprox 30 cm. Se adauga uleiul se masline si uturoiul strivit si se caleste rapid (cca 15-30 secunde) pana miroase placut, fara sa se arda.
  4. Se adauga cubuletele de rosii se se continua calirea inca 2 minute, doar pana se mai evapora din sucul lasat de rosie. Se va forma un sos portocaliu in tigaie. Se presara 2 prize de sare in acest timp. Amestecati cand si cand.
  5. Adaugati apoi tonul taiat cubulete si presarat cu putina sare si amestecati des, doar pana tonul isi schimba culoarea peste tot. Dureaza cam 2 minute.
  6. Adaugati pesto rosu si verdeturile tocate fin si mai sotati totul 1 minut.
  7. Scurgeti pastele aproape de tot, lasand doar cateva linguri de apa pe ele. Le turnati peste sos. Amestecati cu doua linguri de lemn pana sosul din tigaie e absorbit de paste (cca 1minut). Gustati de sare.  Serviti pastele calde.

Comentarii (3)

 

Apostol  acum 2 luni - 9 August 2024 15:33  

Multumesc . Ne-am reintalnit.De ce nu am mai vazut retetele nu stiu.
 

Ioana  acum 2 luni - 9 August 2024 16:04  

Salut Mariana! Nu au mai ajuns retetele pe Email?
 

Apostol  acum 2 luni - 9 August 2024 17:27  

Nu,nu am mai ajuns email-urile.
M-am bucurat cand am reprimit.Multumesc.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...