Pate de ton cu capere
Retete aperitive Retete din Croatia Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
Am revenit in bucatarie! Incep cu ceva usor, asa ca sa ne reintram in mana... Acest pate era servit ca aperitiv din partea casei in restaurantele din Korcula. De asemenea era parte din platourile asortate alaturi de pršut, masline si vinete marinate, branza de capra si salata de vinete.
Ingrediente
1 conserva de 250 gr ton in ulei
2 oua fierte tari
1/2 ceapa
1 lingura capere (in otet sau sare)
3 castraveciori murati (foarte mici)
1 lingura rasa mustar
piper, sare
- Caperele se desareaza in apa rece sau se absorb de otet cu servetele.
- Se pune intr-un blender tonul scurs de ulei si ouale si se mixeaza pana se sfarma bine.
- Se adauga ceapa tocata fin si jumatate din uleiul scurs de pe ton si se mixeaza pana se obtine o pasta fina. Adaugati si mustarul in timp de mixati. Daca blenderul vostru nu reuseste sa mixeaze ca lumea adaugati inca putin ulei.
- Se adauga castraveciorii taiati bucati mici si caperele. Se mixeaza scurt, astfel incat sa mai ramana bucatele vizibile de capere si castraveciori in pasta.
- Se pune pasta obtinuta intr-un bol si se condimenteaza cu piper si sare daca mai e nevoie.
- Pasta se pastreaza la rece timp in care aromele se vor amesteca si pasta se va intari usor.
- Se serveste pe paine prajita.