Pate vegetal
Retete aperitive Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete de post Retete rapide Retete simple
100% vegetal, fara a face compromisuri legate de gust. Contine ciuperci, leguminoase si caju, asa ce avem un continut nutritiv bogat.
In extra sezon gasiti ciuperci de padure (ghebe si hribi) congelate la Carrefour.
Ingrediente
450 gr ciuperci de padure (ghebe am folosit)
1 foaie de dafin
1 fir cimbrisor (sau 1/4 lingurita cimbru uscat)
1/4 legatura patrunjel
2 catei mari de usturoi
1 lingurita pasta de ceapa
4-5 linguri fasole fiarta (din conserva; rosie, alba sau fava; eu am pus fava)
2-3 lingurite unt de caju
1 lingura suc de lamaie
2 linguri ulei
sare, piper
- Ciupercile (fie proaspete, fie congelate) se pun in apa care fierbe si se lasa cca 2 minute. Se scurg si se spala sub jet de apa pana se curata de pojghita gelatinoasa de pe ele.
- Se calesc timp de 30 secunde in uleiul incins cateii de usturoi striviti si foaia de dafin.
- Se adauga cimbrisorul, patrunjelul tocat si ciupecile. Se calesc pe foc mediu timp de 10 minute, pana se rumenesc un pic. Se amesteca din cand in cand in ele.
- Se scoate foaia de dafin din tigaie, iar restul se toarna intr-un robot de bucatarie. Se adauga restul ingredientelor (ceapa pasta, caju, fasole) si se mixeaza bine.
* eu am folosit blenderul vertical pentru mixat - Se drege pateul de sare si piper si se adauga sucul de lamaie.
Calim ciupercile
Mixam totul
Pate vegetal
Comentarii (11)
Ultimele comentarii
Ioana acum 13 ani - 1 Martie 2011 13:26
da, cu o paine moale si cu niste rosii sau castraveti murati langa e o nebunie.Simona acum 13 ani - 1 Martie 2011 13:58
Sa ai o primavara frumoasa, colorata, asortata noii tale bucatarii si inspirata, ca sa profitam si noi !... ;)Ioana acum 13 ani - 1 Martie 2011 15:44
simona, iti doresc si tie o primavara frumoasa, multe flori si martisoareFira acum 13 ani - 1 Martie 2011 16:35
Bucura-te de soare,bucura-te de ghiocei bucura-te de frumoasele zile de primavara si primeste in suflet martisorul.Multumesc din suflet ca existi!mihaela munteanu acum 13 ani - 2 Martie 2011 12:05
super reteta. in loc de unt de caju pot pune unt normal?Ioana acum 13 ani - 2 Martie 2011 12:38
da sau nu il inlocuiesti cu nimic.pentru toata lumea: daca aveti robotel mic (vertical cu vas mic) puteti cumpara doar o punguta de caju gata prajit si sarat (de la raionul cu "rontzanele" :) ) si se mixeaza pana devine unt. iese dintr-o punguta unt pentru 2-3 ture de pate. e o varianta mai economica.
LILIANA VARBAN acum 13 ani - 8 Martie 2011 08:43
buna idee am sa fac si eu.O primavara minunata!!!Dana acum 12 ani - 7 Ianuarie 2012 02:48
Arata deliciooooooossss!!!! =P~Oare pot sa folosesc champignons in loc de ciuperci de padure si sa cumpensez cu pudra de ciuperci bio? (cumparata de la Tesco)?
monica acum 12 ani - 28 Iulie 2012 17:24
da grozav doresc sa incerc si eu o asemenia reteta dar as vrea sa folosesc si sau numai soia imi plac mult si mie si nepoticai mele pareul vegetalSenni acum 11 ani - 30 Martie 2013 17:40
Hello Ioana.Am facut azi pasta de ceapa si pateul vegetal. Am pus ghebe si unt de migdale ca n-am avut caju. Ne place, ne place!! :) :)
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email