Pesto de sparanghel
Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete de Sosuri si Salsa
Pesto pentru gratarul nostru de 1 Mai. Am fript pulpe de pui si rosii pe gratar. Dar pestoul e bun si simplu, doar intins pe paine prajita.
Ingrediente
150 gr sparanghel
4 frunze mari de busuioc
30 gr parmezan
30 gr pinoli
1 catel usturoi
1 lingura rasa mustar
75 ml ulei
sare, piper negru
- Sparanghelul se pune in apa care fierbe cu sare. Se fierbe pana e usor moale (undeva intre 5 si 8 minute). Se scurge si se pune in apa rece care va opri fierberea si va pastra culoarea. Se lasa pana se raceste complet.
- Pinoli se prajesc usor intr-o tigaie fara grasime pana devin rumeni.
- Se pun in robot toate ingredientele exceptand mustarul si uleiul. Se mixeaza pana se maruntesc bine toate ingredientele.
- Se adauga uleiul si mustarul si se mixeaza pana devine pasta. Se drege de sare si se rasneste piper negru.
- E bun langa carnea la gratar sau simplu pe paine prajita.