Pesto rosso
Retete aperitive Retete din Italia Retete cu legume Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa
Pesto rosso este un sos ideal pentru paste, pe paine prajita sau ca adaos in alte sosuri (aveti aici un exemplu). Va puteti "juca" cu el folosind feta in loc de parmezan.
Ingrediente
5 rosii uscate (in ulei)
1 lingura pasta de masline negre
1 lingura seminte de pin (pinoli)
2 catei usturoi
5 frunze busuioc
5 fire patrunjel
30 gr parmezan
5 linguri ulei de masline (am folosit uleiul de pe rosiile uscate)
Cantitate: suficienta pentru 500 gr paste
- Se pun in robot: rosiile taiate bucati, pasta de masline, pinoli prajiti intr-o tigaie fara grasime, usturoiul curatat, busuiocul si patrunjelul. Se mixeaza bine adaugand uleiul.
- Se adauga parmezanul ras si se mixeaza pana totul devine o pasta omogena.
- Se pastreaza la rece.
Paste cu pesto rosso
Comentarii (9)
Laura_G acum 12 ani - 12 Martie 2012 08:59
Cam cate grame au cele 5 rosii uscate? Eu am un borcan cu rosii deja taiate si as vrea sa le folosesc. 100g e ok? Multumesc :)Ioana acum 12 ani - 12 Martie 2012 10:05
undeva sub 100 gr. borcanul meu are 180 gr si am folosit cam jumatate.monika acum 12 ani - 12 Martie 2012 10:40
Ioana, seminte de pin , de unde cumpar?Ioana acum 12 ani - 12 Martie 2012 10:42
ultima data le-am luat de la Cora. pliculete mici, de 50 gr. se pot inlocui cu migdale.MariAna acum 12 ani - 12 Martie 2012 19:58
Folosesti parmezan original (marca inregistrata)? Se poate folosi branza speciala pentru paste de la Napolact (rasa), de exemplu sau alte variante?Ioana acum 12 ani - 12 Martie 2012 20:26
da, folosesc parmezan original. dar si branza pentru paste e ok.Olga acum 12 ani - 24 Martie 2012 16:18
Am facut sosul asta in varianta de post, adica fara parmezan, si a fost foarte bun. Mi-ar fi placut sa fie un pic mai moale (mai lichid), data viitoare o sa adaug putina apa, poate. Merci pentru reteta, Ioana!Cilibiu Andreea acum 9 ani - 24 Aprilie 2015 16:28
Oare acest sos cam cat rezista la frigider?:)
Ioana acum 9 ani - 24 Aprilie 2015 16:33
e safe cam o saptamana.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email