Piept de porc la gratar

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete pentru gratar

Reteta Piept de porc la gratar

O friptura de porc dulce-picanta de la sosuri si foarte aromata de la ierburile Provence.

Ingrediente

1 kg piept de porc feliat (alegeti o bucata cu mai putina grasime)

Marinata

6 linguri sos barbeque (Heinz sau alta marca)
1 lingura cu varf mustar
1 lingurita cu varf ierburi Provence
1/2 lingurita sos Tabasco (sau 1/2 lingurita chili)
2 prize piper
1 lingurita sare

Portii: 4

  1. Amestecam toate ingredientele pentru marinata. Turnam marinata peste feliile de piept de porc si amestecam bine astfel incat toate feliile sa fie acoperite. Acoperim vasul si dam la frigider peste noapte.
  2. A doua zi asezam feliile de porc pe oala grill cu abur (feliile de carne le-am taiat de la inceput ca se potriveasca pe oala). Lasam la prajit pentru cca 45 minute, intorcandu-le dupa 30 minute.
    * nu vor intra toate bucatile de carne intr-o tura pe oala grill, trebuie sa le prajiti pe rand.
    ** puteti sa le pregatiti si la cuptor, la 220C pentru cca 40-45 minute.

Marinam carnea

Marinam carnea

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

pansy  acum 14 ani - 10 Februarie 2010 04:02  

faina reteta,am marcat-o
 

nitza_yo  acum 14 ani - 11 Februarie 2010 14:06  

Am descoperit site-ul din intamplare cand cautam ceva retete pe net, am incercat cateva retete si mi-au iesit f bine. Sunt foarte incantat de retetele de aici si verific zilnic site-ul sa aflu retete noi... keep walking asa cum spune prietenu nostru Johnnye Walker.... :)
 

adi olteanu  acum 14 ani - 15 Februarie 2010 17:19  

sa sti ca am facut reteta.Am avut 1 kg de piept de porc f bun.Alta data o bagam la cuptor cu cartofi si putin piper.A iesit super buna.Pacat de gril ca nu prea faceam pe el. ;) Am lasat sec si acum nu mai manac nimic cu carne.Aveti rete f bune.Cartile vechi de bucate au retete mai scumpe,mai grele de facut.
:( mai obisnuit sa primesc lunea noile retete.Azi e luni si nu am primit nimic.Te-ai suparat pe mine? De ce!.Asteptam retete noi de post.Te rog nu ma neglija .Multumesc
 

pansy  acum 14 ani - 17 Februarie 2010 20:50  

imi place sosul,cred ca e foarte aromat,am sa-l incerc
 

alexandru  acum 14 ani - 28 Iulie 2010 12:08  

:) am facut si eu acest preparat dar prin alta metoda de marinare , cu miere artificiala si altele, o voi incerca si pe aceasta sa vad rezulraru si diferentza, multumesc
 

any_loren  acum 14 ani - 7 Noiembrie 2010 19:02  

mnea mnea =P~ ce bine arata deaja imi inchipui ce bun ar fi cat de curand o sa incerc si eu so fac cu toate ca eu sunt un dezastru in prepararea carnii o ard continu :) dar imi place so pap ms pt reteta e super
 

zorivieriu  acum 14 ani - 23 Noiembrie 2010 10:07  

:-&
 

ada  acum 13 ani - 19 Martie 2011 10:59  

ce naiba e asta :( :( :( :( :(
 

Hategan Irimie  acum 12 ani - 2 August 2012 15:21  

Marturisesc ca ne lasa gura apa,am devora cu cea mai mare placere o "FLEICA" DAR BUGETUL NU NE PRMITE.....avem 800 lei pensie, ne facem numai SANGE rau. Va multumim pentru oferte... =P~ =P~
 

Georgiana  acum 11 ani - 6 Octombrie 2013 09:31  

Esti minunata, zau!:)
eu gatesc senzational, dar mereu caut inspiratie pe net , ce sa mai fac nou...am asa o idee cam ce as vrea sa iasa din ce am si bag pe net in google si mereu ajung la e-retete.:)))
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...