Piept de porc la gratar
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete pentru gratar
O friptura de porc dulce-picanta de la sosuri si foarte aromata de la ierburile Provence.
Ingrediente
1 kg piept de porc feliat (alegeti o bucata cu mai putina grasime)
Marinata
6 linguri sos barbeque (Heinz sau alta marca)
1 lingura cu varf mustar
1 lingurita cu varf ierburi Provence
1/2 lingurita sos Tabasco (sau 1/2 lingurita chili)
2 prize piper
1 lingurita sare
Portii: 4
- Amestecam toate ingredientele pentru marinata. Turnam marinata peste feliile de piept de porc si amestecam bine astfel incat toate feliile sa fie acoperite. Acoperim vasul si dam la frigider peste noapte.
- A doua zi asezam feliile de porc pe oala grill cu abur (feliile de carne le-am taiat de la inceput ca se potriveasca pe oala). Lasam la prajit pentru cca 45 minute, intorcandu-le dupa 30 minute.
* nu vor intra toate bucatile de carne intr-o tura pe oala grill, trebuie sa le prajiti pe rand.
** puteti sa le pregatiti si la cuptor, la 220C pentru cca 40-45 minute.
Marinam carnea
Comentarii (15)
Ultimele comentarii
pansy acum 14 ani - 10 Februarie 2010 04:02
faina reteta,am marcat-onitza_yo acum 14 ani - 11 Februarie 2010 14:06
Am descoperit site-ul din intamplare cand cautam ceva retete pe net, am incercat cateva retete si mi-au iesit f bine. Sunt foarte incantat de retetele de aici si verific zilnic site-ul sa aflu retete noi... keep walking asa cum spune prietenu nostru Johnnye Walker.... :)adi olteanu acum 14 ani - 15 Februarie 2010 17:19
sa sti ca am facut reteta.Am avut 1 kg de piept de porc f bun.Alta data o bagam la cuptor cu cartofi si putin piper.A iesit super buna.Pacat de gril ca nu prea faceam pe el. ;) Am lasat sec si acum nu mai manac nimic cu carne.Aveti rete f bune.Cartile vechi de bucate au retete mai scumpe,mai grele de facut.:( mai obisnuit sa primesc lunea noile retete.Azi e luni si nu am primit nimic.Te-ai suparat pe mine? De ce!.Asteptam retete noi de post.Te rog nu ma neglija .Multumesc
pansy acum 14 ani - 17 Februarie 2010 20:50
imi place sosul,cred ca e foarte aromat,am sa-l incercalexandru acum 14 ani - 28 Iulie 2010 12:08
:) am facut si eu acest preparat dar prin alta metoda de marinare , cu miere artificiala si altele, o voi incerca si pe aceasta sa vad rezulraru si diferentza, multumescany_loren acum 14 ani - 7 Noiembrie 2010 19:02
mnea mnea =P~ ce bine arata deaja imi inchipui ce bun ar fi cat de curand o sa incerc si eu so fac cu toate ca eu sunt un dezastru in prepararea carnii o ard continu :) dar imi place so pap ms pt reteta e superzorivieriu acum 14 ani - 23 Noiembrie 2010 10:07
:-&ada acum 13 ani - 19 Martie 2011 10:59
ce naiba e asta :( :( :( :( :(Hategan Irimie acum 12 ani - 2 August 2012 15:21
Marturisesc ca ne lasa gura apa,am devora cu cea mai mare placere o "FLEICA" DAR BUGETUL NU NE PRMITE.....avem 800 lei pensie, ne facem numai SANGE rau. Va multumim pentru oferte... =P~ =P~Georgiana acum 11 ani - 6 Octombrie 2013 09:31
Esti minunata, zau!:)eu gatesc senzational, dar mereu caut inspiratie pe net , ce sa mai fac nou...am asa o idee cam ce as vrea sa iasa din ce am si bag pe net in google si mereu ajung la e-retete.:)))
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email