Oala grill cu abur
Este o combinatie intre o oala cu abur si grill. Ce-mi place la ea e ca tot ce grillez pe ea iese foarte crocant, nu trebuie sa pun grasime, ba din contra grasimea din carne se scurge in santul cu apa. Si in plus in casa nu se simte miros si nu se face fum ca si cand folosesc un grill normal.
Oala e formata din:
- santul de sub grill in care puneti apa; aburul ajuta mancarea sa se faca mai repede, inclusiv deasupra si in ea se scurge grasimea care astfel nu se arde; in centru e o gaura sub care vine flacara de la aragaz
- grillul pe care asezati mancarea
- capacul cu care acoperiti totul astfel incat mancarea sa se faca crocanta deasupra, dar si sa tina aburul cat mai mult inauntru;
O folosesc in special pentru a grilla pulpe si aripi de pui, dar mai ales mici care ies foarte foarte bine. De asemenea pe ea pregatesc scrijelute de cartofi. Nu e indicat sa grillati piept de pui pe ea, iese prea sec. Am copt mere, gutui si ardei folosind oala.
Oala se gaseste cam la toate supermarketurile din Romania, nu e scumpa si mai are o calitate: se curata foarte usor. :)
Oala cu capac
Pe foc
Comentarii (61)
Ultimele comentarii
Bunicuta acum 9 ani - 21 Februarie 2015 08:57
Eu am descoperit-o zilele acestea in debara.Am folosit-o si este foarte buna.Carnea de pui si pestele sunt foarte gustoase pregatite in acest grillcamelia acum 9 ani - 27 Mai 2015 19:10
De 2 ore am oala ,grillul pe foc cu pui si nimic arata oribil .Am vitroceramica poate din cauza astaAlexia acum 9 ani - 10 Octombrie 2015 17:49
Eu am gatit peste chiar ieri in ea (dar nu am pus apa) :D :D si s-a gatit ft gustos si suculent si rumenit deasupra bien mmmmmmmm =P~ ;)Alexia acum 9 ani - 10 Octombrie 2015 17:50
Pentru Sergiu : Ca sa nu se lipeasca trebuie sa ungi carnea cu putin ulei /unt... :pMaria acum 6 ani - 29 Noiembrie 2017 18:47
Se poate folosi si pe vitroceramica sau doar pe aragaz?multumescIoana acum 6 ani - 30 Noiembrie 2017 10:18
nu, doar pe gaz.Doru acum 5 ani - 11 Mai 2019 14:17
Oameni buni, nu se produce nici un pic de abur!!!! Apa este pentru a colecta grasimea care nu se mai arde si nu mai iese fum. Focul e pe mijloc si nu are cum sa incalzeasca apa sa faca aburIoana acum 5 ani - 13 Mai 2019 15:00
cand o deschid la final se vede ca apa e fierbinte si abureste.Florin acum 5 ani - 1 August 2019 16:04
Nu este bun de nimic, frige si usuca carnea, micii si nu mai au niciun gust, o porcarie.Costin Marian acum un an - 24 Iunie 2023 13:31
Vei abur, pune pe ochiul mare, la care flacara bate pe fundul gratarului , si se evapora apa pe care ai pus o. Daca pui pe ochi mai mic, la care flacara bate direct in gaura, obtii mai crochi, si mai suculent. Reglezi in functie de grosimea fripturii.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email