Piept de pui cu pastarnac dulce-picant
Retete cu legume Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete fara gluten Retete ieftine Retete simple
Pastarnacul... nu atat de des intalnit in meniul nostru pe cat ar merita. Este aromat, dar facut la cuptor aceasta aroma si dulceata a lui se intensifica. Combinatia de dulce si picant face din pastarnacul copt o garnitura irezistibila. Stiu asta fiindca la final nu a ramas nicio felie de pastarnac pe platou, puteam face portie dubla linistita.
Ingrediente
250 gr piept de pui
500 gr pastarnac (3 bucati medii)
sare, piper negru
Glazura
1 catel mare de usturoi
4 lingurite miere
2 lingurite pasta de ardei iute
2 linguri ulei de masline
sare
Portii: 2
Calorii: 1034 cal in total
Carbs: 63 in total; Proteina: 77.5 in total
- Pentru glazura se striveste usturoiul intr-un mojar cu putina sare, pana devine pasta. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine cu pistilul pana devine omogen.
- Pastarnacul se curata de coaja, cel mai usor folosind aparatul de curatat legume. Se taie in 4 sau 6 bucati (in functie de marime, sa nu fie bucatile foarte subtiri) pe lungime. De pe fiecare felie obtinuta se taie partea dinspre interior care e de obicei atoasa (se vede usor diferenta de culoare ca sa stiti cat sa taiati).
* incercati sa cumparati pastarnac tanar, daca e foarte mare sau batran sunt sanse sa fie tot atos, nu doar mijlocul - Intr-o oala se aduce la fierbere mai multa apa cu sare. Cand clocoteste, se adauga pastarnacul si se fierbe 3 minute din momentul in care revine la fierbere. Se scurge pastarnacul.
- Se presara bucatile de pastarnac cu sare si apoi se amesteca cu 2 linguri din glazura preparata la pasul 1.
- Se aseaza feliile in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, sa fie cat mai rasfirate. Se da tava la cuptorul incins la 220C timp de 15 minute (cu program de extra-rumenire daca aveti, altfel cladura sus-jos). Il lasati pana e placut rumen pe alocuri (unele varfuri vor fi usor arse, e ok asa).
- Scoateti pastarnacul intr-un bol si il amestecati asa fierbinte cu inca 1 lingura generoasa de glazura.
Se pune pastarnacul pe platoul de servire. - Cat se face pastarnacul la cuptor, taiati pieptul de pui fasii late, il condimentati doar cu sare si piper negru si picurati 1/2 lingura de ulei peste. Masati bine.
- Incingeti bine o tigaie grill (sau o tigaie cu fund gros) si asezati feliile de pui in ea. Lasati sa se faca cate 2 minute / parte. Scoateti puiul langa pastarnac si folosid o pensula de silicon ungeti bucatile de pui cu glazura ramasa.
- Serviti cald, cu o salata simpla alaturi (eu am pus salata Romaine si cubulete de avocado, stropite doar cu suc de lamaie).
Comentarii (2)
Apostol acum un an - 3 Aprilie 2023 16:23
Garnitura este excelenta,Dulceag,ptin crocant.Dar am un dar, usturoiul, As putea schimba cu un pesto cu leuda?
Multumesc
Ioana acum un an - 3 Aprilie 2023 16:27
De ce nu, Mariana, chiar buna ideea mai ales ca e sezon. In afara lui poti adauga usturoi granulat, eu stiu ca e mai usor pt stomac.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email