Supa crema de pastarnac cu trufe albe
Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete de supe si ciorbe
Pastarnacul: Cenusareasa bucatariei, se transforma complet cu doar cateva ingrediente potrivite.
Ingrediente
700 gr pastarnac
350 gr cartofi
3 lingurite ulei de trufe albe
4 linguri smanata dulce pentru gatit (20% grasime)
40 gr unt
sare, piper negru
Pentru servire: cubulete crocante de guanciale (sau pancetta neafumata) amestecate cu patrunjel; paine/focaccia prajita presarata cu parmezan
Portii: 4 mari sau 6 mici (in cescute de cappuccino)
Calorii: 1156 cal in total doar supa (fara paine si guanciale)
- Pastarnacul se curata si se taie in 4 pe lungime apoi se decupeaza cu un cutit centrul mai fibros (se vede dupa culoare unde e acea zona). Se taie apoi cubulete (sa aveti 700 gr pastarnac la final).
- Se curata cartofii si se taie si ei cubulete.
- Intr-o oala potrivita, se topeste untul si se adauga legumele. Se presara cu sare si se rasneste mult piper negru (cam 25 rasnite). Se soteaza la foc mic cam 10 minute, pana legumele sunt usor caramelizate, dar nu lasati sa se arda. Amestecati des mai ales in ultimele 5 minute.
- Se adauga 2 cani de apa, se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic pana legumele sunt fierte. La mine a durat 15 minute.
- Se mixeaza continutul oalei in blender (iese mai fina in blender) sau cu blenderul vertical. Cand totul e cremos, se adauga smantana si se mai mixeaza, gustand si de sare. Trebuie sa obtineti o supa foarte cremoasa.
- Adaugati la final uleiul de trufe, cate 1 lingurita pe rand pana supa prinde un gust fin de trufe. Cat adaugati, depinde de uleiul folosit, dar va opriti cand se simte gust fin si placut.
- Serviti supa crema calda. Eu am adaugat crutoane de guanciale (pentru varianta lacto-vegetariana inlocuiti cu cubulete de hribi trase la tigaie) si focaccia prajita cu parmezan pentru a-i da un vibe italian.
Comentarii (1)
Veronica acum 8 luni - 15 Martie 2024 14:59
De fiecare data cand deschideam site-ul, dadeam de supa crema de pastarnac, asa ca am zis ca e cazul sa o incerc. A iesit foarte buna, doar ca eu i-am adaugat suc de lamaie pt ca era prea dulce pt mine si daca tot aveam o lamaie bio, i-am razuit si coaja de lamaie. Rezultatul a fost foarte bun si parfumat ( coaja de lamaie si mararul se pare ca merg bine impreuna)!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email