Piper cu lamaie

Retete condimente

Reteta Piper cu lamaie

Ieri mi-am imbogatit colectia de condimente cu un amestec fin pentru peste si fructe de mare. Este potrivit pentru pestele la gratar, in folie, prajit... Se condimenteaza pestele cu el inainte de a fi preparat, dar se poate servi si la masa in loc de piperul simplu, pentru cei care doresc sa intareasca aroma acrisor-picanta. Condimentul este potrivit si pentru pieptul de pui sau pentru cotletele de porc la gratar.

Ingrediente

coaja razuita de la 5 lamai bio (2 linguri cu varf)
1 lingura cu varf piper negru boabe
1/2 lingurita usturoi granulat (optional)
1/2 lingurita fulgi de ceapa (optional)
1/2 lingurita seminte telina (optional)
1 lingurita oregano (optional)

  1. Se amesteca intr-un mojar coaja razuita a lamailor cu piperul strivit un pic (fie cateva pulsuri in masina de cafea, fie manual). Se striveste totul bine cu pistilul, astfel incat piperul sa absoarba aroma de lamaie. Cu cat frecati mai mult, cu atat mai bine.
  2. Se presara amestecul in strat subtire pe o hartie de copt si se pune pe un calorifer (sau alta sursa de caldura). Se lasa pana a doua zi, cand trebuie sa fie uscat complet.
  3. Se pune amestecul uscat in masina de cafea si se macina cat de fin doriti (il puteti lasa si mai grunjos daca va place).
  4. Pentru un amestec mai complex, se adauga oricare sau toate din restul ingredientelor macinate.
  5. Se pastreaza intr-un borcan inchis.

Piper si coaja de lamaie

Piper si coaja de lamaie

Frecam bine totul in mojar

Frecam bine totul in mojar

Punem la uscat...

Punem la uscat...

pe calorifer, pana a doua zi

pe calorifer, pana a doua zi

Piper cu lamaie

Piper cu lamaie

Comentarii (5)

 

jasmin  acum 13 ani - 21 Decembrie 2010 15:32  

super bravo Ioana,dar se poate folosi si la carne de porc si de vita... ce zici?
 

Ioana  acum 13 ani - 21 Decembrie 2010 15:35  

oh da, si la vita merge. si in functie de ce adaugi pe langa piper si lamaie, poti sa-l transformi pentru diferite bucati de carne sau chiar sosuri. si dupa gustul tau il poti face si mai "lamaios", daca scazi cant. de piper
 

jasmin  acum 13 ani - 21 Decembrie 2010 23:04  

multumes mult...si sigur il voi face mai "lamaios" imi place mult lamaia. ;)
 

valery  acum 13 ani - 11 Februarie 2011 22:22  

grozav , multumesc pt reteta cu siguranta am sa o incerc si eu :)
 

naturalys  acum 11 ani - 30 Septembrie 2013 21:08  

In loc de coaja de lamaie se poate pune frunze de lamai.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...