Piper cu lamaie
Ieri mi-am imbogatit colectia de condimente cu un amestec fin pentru peste si fructe de mare. Este potrivit pentru pestele la gratar, in folie, prajit... Se condimenteaza pestele cu el inainte de a fi preparat, dar se poate servi si la masa in loc de piperul simplu, pentru cei care doresc sa intareasca aroma acrisor-picanta. Condimentul este potrivit si pentru pieptul de pui sau pentru cotletele de porc la gratar.
Ingrediente
coaja razuita de la 5 lamai bio (2 linguri cu varf)
1 lingura cu varf piper negru boabe
1/2 lingurita usturoi granulat (optional)
1/2 lingurita fulgi de ceapa (optional)
1/2 lingurita seminte telina (optional)
1 lingurita oregano (optional)
- Se amesteca intr-un mojar coaja razuita a lamailor cu piperul strivit un pic (fie cateva pulsuri in masina de cafea, fie manual). Se striveste totul bine cu pistilul, astfel incat piperul sa absoarba aroma de lamaie. Cu cat frecati mai mult, cu atat mai bine.
- Se presara amestecul in strat subtire pe o hartie de copt si se pune pe un calorifer (sau alta sursa de caldura). Se lasa pana a doua zi, cand trebuie sa fie uscat complet.
- Se pune amestecul uscat in masina de cafea si se macina cat de fin doriti (il puteti lasa si mai grunjos daca va place).
- Pentru un amestec mai complex, se adauga oricare sau toate din restul ingredientelor macinate.
- Se pastreaza intr-un borcan inchis.
Piper si coaja de lamaie
Frecam bine totul in mojar
Punem la uscat...
pe calorifer, pana a doua zi
Piper cu lamaie