Porc teriyaki cu legume si orez cu susan
Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu orez Retete cu carne de porc Retete cu carne de pui
Primavara frumoasa sa aveti! Pe mine primavara m-a facut KO ;) M-a lasat fara gust si fara miros, dar incet imi revin. Dar nu va faceti probleme, reteta asta am pregatit-o vineri, inainte de a-mi pierde simturile. E reteta promisa, pentru a folosi capetele muschiuletului din care am facut snitele. Orezul cu susan este o garnitura grozava, o puteti folosi in perioada postului.
Ingrediente
250 gr muschiulet de porc (se poate face si cu pui: pulpe dezosate sau piept)
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
1/2 ceapa
1 dovlecel mic
8 linguri sos Teriyaki
6 linguri apa
1 lingurita amidon
1 lingura ulei
Orez cu susan
1 cana orez basmati (sau orez cu bob lung)
50 gr susan
1/2 lingura ulei
1/2 lingurita ulei de susan
sare
Pentru servit: buchetele de broccoli, tofu, ceapa verde (poate fi chives)
Portii: 3
- Muschiuletul de porc se taie felii groase de 1 cm si apoi fiecare felie se taie fasii. Se amesteca cu sosul Teriyaki si se lasa la marinat macar jumatate de ora (dar se poate tine si cateva ore, chiar peste noapte la frigider).
- Broccoli se fierbe pe abur (12 minute l-am lasat) apoi se presara cu sare.
- Orez cu susan: susanul se prajeste la foc mic (fara adaos de grasime) pana se rumeneste usor. Orezul se fierbe in multa apa cu sare pana e al dente (conform instructiunilor de pe pachet). Se scurge si se lasa sa se racoreasca 5 minute, rasfirandu-l din cand in cand cu o furculita. Se adauga susanul prajit (retineti 2 lingurite de susan pentru ornat) si cele doua tipuri de ulei. Se amesteca bine si se drege de sare. Se acopera cu un capac pana la servire.
- Porc teriyaki: ceapa si ardeiul se taie patrate. Dovlecelul se taie in patru pe lungime si apoi felii de cca. 1.5 cm grosime.
- Intr-un wok (sau tigaie de fonta) se incinge bine 1 lingura de ulei. Se adauga carnea marinata si se soteaza rapid, amestecand mereu, doar pana-si schimba culoarea (cca 1 minut). Se scoate din tigaie cu tot cu sucul lasat.
- In tigaie se adauga legumele si se soteaza la foc mare tmp de 5 minute, amestecand mereu. Legumele se vor inmuia doar putin, ele trebuie sa ramana al dente.
- Adaugati carnea peste legume (cu tot cu sucul lasat) si adaugati amidonul dizolvat in apa. Amestecati rapid doar pana se formeaza un sos lucios care acopera legumele si carnea (cca 1-2 minute).
- Serviti porcul cu legume pe pat de orez cu susan. Alaturi asezati buchetele de broccoli si tofu taiat cuburi. Presarati cu susan prajit si ceapa verde taiata rondele.
Orez cu susan
Broccoli fiert la abur
Carnea la marinat
Legumele bucati
Sotam carnea rapid pana-si schimba culoarea
Sotam legumele 5 minute
Porc teriyaki