Creveti in sos picant
Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
Buna dimineata! Cum au trecut sarbatorile? Pentru mine au trecut prea repede si nu am scapat nici de dezmatul culinar care se cuvine la asemenea sarbatoare. M-am dres insa cu o chinezarie rapida si usoara.
Ingrediente
400 gr creveti decorticati
2-6 ardei iuti uscati
3 catei usturoi
1 varf lingurita ghimbir pudra (sau 1 lingurita ghimbir proaspat razuit)
5 cepe verzi
1 pumn de alune (sau caju)
2 linguri ulei
Marinata
2 linguri sos de soia
1 lingura otet de orez
1 lingura suc de portocale
1 lingurita amidon
2 prize sare
2 prize piper (Sichuan daca aveti, daca nu si negru e ok)
Sos
2 linguri sos de soia
1 lingura suc de portocale
1 lingura otet de orez
1 lingurita ulei susan
1 lingurita zahar
2 lingurite rase amidon
150 ml apa rece
Portii: 3
- E bine sa aveti toate ingredientele pregatite inainte de a incepe fiindca prepararea este foarte rapida.
- Se amesteca toate ingredientele pentru marinata. Se toarna peste creveti si se lasa la marinat intre 15-30 minute.
- Se amesteca ingredientele pentru sos. Se striveste usturoiul. Se taie ceapa verde rondele, dar se pastreaza separat partea alba de partea verde. Se taia ardeii iuti rondele.
* se pot pune pana la 6 ardei iuti; cu 2 ardei iuti cati am folosit eu, de la care am indeparta majoritatea samburilor, mancarea e doar usor picanta - Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga ardeii iuti taiati rondele. Se prajesc rapid si se adauga partea alba de la ceapa taiata rondele si usturoiul strivit. Se calesc cateva secunde pana usturoiul incepe sa devina usor auriu, apoi se adauga ghimbirul si se amesteca.
- Se toarna crevetii cu tot cu marinata in wok si se prajeste in continuare la foc mare, amestecand rapid (sau scuturand wokul daca aveti unul usor), cca 2-3 minute.
- Se toarna sosul peste creveti si se fierbe totul pana sosul se ingroasa, maxim 2 minute. Se gusta mancarea de sare. Se stinge focul.
- Se adauga partea verde de la ceapa si alunele si se amesteca bine. Se pune capacul pe wok si se lasa sa stea cateva minute.
- Se serveste cu orez basmati fiert.
Prajim crevetii
Turnam sosul
Creveti in sos picant
Comentarii (17)
Ultimele comentarii
tunde acum 14 ani - 16 Aprilie 2010 22:35
Buna Ioana,imi place aceasta reteta si asi incercao si eu doar ca nu am acasa otet de orez si nici ulei de susan,crezi ca merge si asa sau mai bine ma pun si caut pe la magazine sa-mi cumpar mai intai?Crezi ca le gasesc la Kaufland sau Real?
Sau mai bine la magazinele naturiste?
Ioana acum 14 ani - 17 Aprilie 2010 12:11
otetul de orez il poti inlocui cu 1/2 lingura de otet de mere sau 1 lingura suc de lamaie. uleiul de susan da un gust deosebit, ar merge si fara, dar daca gasesti e mai bine. la magazinele naturiste s-ar putea sa fie, la cluj sigur au. sau in carrefour sau poate real, ei erau bine aprovizionati intr-o vreme, dar n-am mai fost demult pe acolo.ina acum 13 ani - 13 Noiembrie 2011 22:15
Ai pastrat cozile la creveti? De ce, nu e mai greu sa-i servesti asa?Ioana acum 13 ani - 14 Noiembrie 2011 09:39
se pot scoate, le-am pastrat pentru decor si gust mai intens al sosului. nu sunt foarte greu de mancat asa. doar cu toata coaja pe ei nu-i suport in mancarurile cu sos, atunci sunt intr-adevar greu de mancat.Florin acum 12 ani - 22 Decembrie 2011 11:05
Mda... m-am dat rotund cand am preparat reteta si am pus nu mai putin de 6 ardei mici chilli (cei de la Fuchs) si desi eu mananc foarte picant, pot spune ca au iesit extrem de picanti, dar am mancat tot, atat de buni erau. Asta e din categoria nu faceti ca mine. Data viitoare maxim 2. Acum o veste buna ptr bucuresteni: la Dragonul Rosu, la noul supermarket, este un magazin chinezesc cu ingrediente. Sunt foarte ieftine si am vazut o gramada de ingrediente pe care le-am cautat degeaba pe rafturile hypermarket-urilor.Viorica acum 12 ani - 18 Februarie 2012 22:41
Astazi la pranz am avut invitati la masa si am preparat acest sos, dar cu fructe de mare. A iesit atat de bun incat toti au fost superincantati. Am facut si salata de ton cu crochete, la fel de gustoasa a iesit. Am descoperit de curand acest site de la o prietena si deja sunt un mare fan. Zilnic il deschid ca vad alte si alte retete. La fel de deliciosi sunt si papanasii si gogoselele rapideMariAna acum 12 ani - 19 Februarie 2012 12:46
Uite ca mai ai un fan. Vezi ca acest site da dependenta, Vio, desi cred ca ai observat deja...Ioana acum 12 ani - 20 Februarie 2012 11:32
Viorica, bine ai venit! MariAna te-ai numarat printre invitati?MariAna acum 12 ani - 20 Februarie 2012 17:30
Nu, dar stiu ca s-a straduit mult sa ii iasa bine totul. Si mai este si innebunita dupa tot ce inseamna fructe de mare. :-)Viorica acum 12 ani - 24 Februarie 2012 09:36
Stii cum se spune..bine ca v-am gasit,Ioana :)Duminica am invitat nasii la pranz si vreau sa-i incant si pe ei cu reteta asta. In plus mi-am propus sa fac crap umplut la cuptor si vestitii papanasi de aici care sunt mortali.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email