Porumb cu bacon si smantana
Retete de mancaruri cu carne Retete rapide Retete simple
Ceva bun si rapid, ca de luni. Tinand cont de numarul de vizualizari a porumbului la tigaie am dedus ca iubiti porumbul la fel de mult ca mine. Asa ca, pe langa acea reteta care probabil o sa ramana favorita in post, am vrut sa va mai ofer inca o varianta de a gati o conserva de porumb.
Ingrediente
1 conserva porumb (285 gr scursa)
1/2 ceapa mai mica
1/3 ardei gras rosu
100 gr bacon
2 fire patrunjel
2 fire ceapa verde
2 linguri smantana grasa (25-30% grasime)
2 linguri lapte
sare, piper negru, chili
Portii: 4
- Se taie baconul cubulete sau fasiute. Se pune intr-o tigaie si se porneste focul la mic la inceput, iar cand incepe sa-si lase grasimea se da focul la mediu si se prajeste baconul pana devine rumen si un pic crocant. Se scoate baconul intr-o farfurie cu servetel de hartie ca sa absoarba grasimea. Daca baconul a lasat multa grasime se scurge din tigaie, sa va ramana 2 linguri ochiometric.
- Se adauga in grasimea incinsa ceapa si ardeiul tocate cubulete. Se calesc 5 minute pana se inmoaie.
- Se adauga porumbul scurs si se continua calirea inca 5 minute, pana porumbul se infierbanta. Se presara totul cu sare, piper negru si fulgi de chili dupa gust.
- Se trage tigaia de pe foc si se adauga smantana si laptele. Se amesteca pana se topeste smantana si se formeaza un sos.
- Se adauga baconul, ceapa verde rondele si patrunjelul tocat fin. Se drege de sare.
- Se serveste cald, presarat cu piper negru proaspat macinat si rucola. Se poate reincalzi.