Prajitura cu cocos
Retete desert Retete cu ou Retete ieftine Retete rapide Retete simple
Cred ca v-ati obisnuit cu prajiturile mele, simple si rapide. In forma aceasta se poate servi dimineata cu un pahar de cacao cu lapte, nu e foarte dulce. Dar m-am tot gandit si mi se pare ca ar merge bine, pentru o varianta mai eleganta, cu glazura de ciocolata deasupra sau chiar sa o folositi ca blat pentru torturi.
Ingrediente
3 oua
375 ml lapte
60 gr unt topit
1 esenta de vanilie
300 gr zahar
100 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
150 gr nuca cocos
inca putin unt pentru uns tava
- Se bat bine ouale. Se adauga laptele si untul topit si amestecati iar bine. Adaugati restul ingredientelor si omogenizati.
- In tava (30 cm diametru) cu hartie de copt pe fund si unsa apoi cu unt (ungeti si marginile tavii) turnati compozitia de mai sus. O intindeti cu un cutit si apoi bateti usor tava de masa ca sa se niveleze compozitia.
* am folosit o tava de 30 cm diametru, iar prajiturica iese subtire, cam de un deget grosime, deci daca o doriti putin mai groasa puteti folosi o tava mai mica, de exemplu cea de 26 cm - Dati la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 minute.
- Porniti apoi cuptorul pe grill (focul sa vina de sus) si lasati cam 3 minute sa se faca crusta rumena deasupra.
- Lasati sa se raceasca, treceti cu cutitul pe marginea tavii sa se desprinda si taiati cubulete. Serviti cu un pahar de lapte.
Compozitia pentru prajitura
In tava
Coapta