Prajitura cu cocos

Retete desert Retete cu ou Retete ieftine Retete rapide Retete simple

Cred ca v-ati obisnuit cu prajiturile mele, simple si rapide. In forma aceasta se poate servi dimineata cu un pahar de cacao cu lapte, nu e foarte dulce. Dar m-am tot gandit si mi se pare ca ar merge bine, pentru o varianta mai eleganta, cu glazura de ciocolata deasupra sau chiar sa o folositi ca blat pentru torturi.

Ingrediente

3 oua
375 ml lapte
60 gr unt topit
1 esenta de vanilie
300 gr zahar
100 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
150 gr nuca cocos
inca putin unt pentru uns tava

  1. Se bat bine ouale. Se adauga laptele si untul topit si amestecati iar bine. Adaugati restul ingredientelor si omogenizati.
  2. In tava (30 cm diametru) cu hartie de copt pe fund si unsa apoi cu unt (ungeti si marginile tavii) turnati compozitia de mai sus. O intindeti cu un cutit si apoi bateti usor tava de masa ca sa se niveleze compozitia.
    * am folosit o tava de 30 cm diametru, iar prajiturica iese subtire, cam de un deget grosime, deci daca o doriti putin mai groasa puteti folosi o tava mai mica, de exemplu cea de 26 cm
  3. Dati la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 minute.
  4. Porniti apoi cuptorul pe grill (focul sa vina de sus) si lasati cam 3 minute sa se faca crusta rumena deasupra.
  5. Lasati sa se raceasca, treceti cu cutitul pe marginea tavii sa se desprinda si taiati cubulete. Serviti cu un pahar de lapte.

Compozitia pentru prajitura

In tava

Coapta

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...