Prajitura cu stafide si crema de mere

Retete desert

O prajiturica pe care o pregatiti cat ati clipi si apoi o mancati la fel de repede.

Ingrediente

Crema de mere

3 mere mari
1 lingurita scortisoara
2 linguri zahar
sucul de la 1 lamaie

Prajitura cu stafide

120 faina
250 ml lapte
40 g zahar
4 oua
40 g unt
1 mîna de stafide inmuiate in rom
un praf de sare
putina esenta de vanilie
zahar pudra pentru presarat deasupra

  1. Pentru crema de mere: am curatat si taia cuburi merele, le-am pus intr-o oala si le-am acoperit cu apa si am adaugat apoi sucul de lamaie, scortisoara si zaharul. Am lasat la fiert cam 10 minute, apoi le-am mixat sa iasa o crema. Inainte de mixare, mi s-a parut cam mult lichid ramas pe mere si am scurs din el. Cand da in fiert puteti gusta sosul de pe mere si mai adaugati zahar dupa gust.
  2. Pentru prajitura: se mixeaza faina, zaharul, sarea, galbenusurile si laptele, pana devine un amestec gros, ca de clatite. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga in amestecul de sus, amestecad usor sa nu se lase albusurile.
  3. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati aluatul si lasati sa faca putin crusta pe fund, apoi adaugati stafidele. Se baga apoi la cuptor, la 200C pana e auriu deasupra.
  4. Prajitura se rupe cu furculita, se pudreaza cu zahar si se serveste cu crema de mere.Sau daca doriti un desert individual, taiati prajitura patratele, le asezati in pahare, turnati crema de mere peste si ornati cu putin frisca si strugurasi.

Crema de mere

Blatul cu stafide

Prajitura cu stafide si crema de mere

Servire in pahare

Alt mod de servire, cu zahar pudra

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...