Prajitura cu zmeura
Retete desert Retete cu fructe Retete simple
Umplutura cremoasa cu zmeura intre doua straturi de aluat sfaramicios. Si ce e si mai frumos: aluatul nu trebuie framantat, intins sau razuit, doar se mixeaza scurt in robot si se presara in tava. Minunat de simplu!
Prajitura se poate face si cu afine, felii de piersici, caise sau prune.
Ingrediente
Blat
280 gr faina alba (BL55)
120 gr zahar
250 gr unt rece
1 priza sare
Umplutura
450 gr zmeura
3 oua
200 gr zahar
150 gr smantana acra
75 gr faina alba (BL55)
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 priza sare
- Se pune faina, sarea si zaharul in robot si se mixeaza 10 secunde la viteza mare. Se adauga untul taiat cuburi si se mixeaza scurt (cca 3-4 secunde) la viteza medie doar pana arata ca un pesmet grosier.
- Se presara jumatate din "pesmet" pe fundul unei tavi de 18 x 28 cm. Restul "pesmetului" se introduce in frigider pana veti avea nevoie de el.
- Se coace baza la 180C, timp de 15 minute. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca pana preparati umplutura.
- Se freaca cu mixerul ouale si zaharul pana aveti o compozitie galben pal (cca 3 minute). Se adauga smanata si coaja de lamaie si se amesteca tot cu mixerul pana se omogenizeaza. Se adauga faina si sarea si se amesteca usor cu telul. Veti obtine o compozitie moale, care curge, ca cea de clatite.
- Se adauga zmeura in aluatul de mai sus. Se toarna peste blatul semi-copt. Se niveleaza zmeura. Se presara restul "pesmetului" peste zmeura.
- Se coace prajitura la 180C pentru 45-50 minute.
- Se taie abia dupa ce s-a racit complet.
Baza
Umplutura
Crusta
Prajitura coapta
Comentarii (30)
Ultimele comentarii
sesa acum 9 ani - 12 Noiembrie 2015 13:30
Foarte urat.nu a mers.Ralu acum 8 ani - 28 Iunie 2016 16:24
Am facut prajitura de ziua mea si a avut succes. Este foarte gustoasa si aspectuoasa, de MasterChef cum a spus o colega. :)Cristescu Steluta acum 7 ani - 6 Iulie 2017 09:46
Buna Ioana, merge si cu zmeura congelata? MultumescIoana acum 7 ani - 6 Iulie 2017 10:29
daca o lasi lla scurs un pic dupa decongelare o sa iasa bine. aluatul ar trebui sa faca fata, sa nu se inmoaie.Cori Cj acum 7 ani - 6 Iulie 2017 10:45
Nici eu nu am avut zmeura proaspata si am facut-o cu zmeura congelata.. a iesit minunat, fara nici o problema!Ioana acum 7 ani - 6 Iulie 2017 10:52
merci Cori!Cori Cj acum 7 ani - 6 Iulie 2017 11:01
Eu multumesc..esti o minunatie de fata ;)Ne vedem inainte sau dupa concediu? :p
elena acum 7 ani - 22 Octombrie 2017 21:26
Foarte usor de facut, si a iesit minunata. Intreaga familie a apreciat-o.Eu am facut-o cu doar 250 zmeura, si restul prune. Intr-o tava rotunda, stratul de baza gros de un deget. Si apoi presarat restul pe deasupra.
Delicioasa, multumim!
sandra acum 7 ani - 11 Noiembrie 2017 19:14
Ioana, te ador ! Reteta este de vis, a iesit perfect ! O sa tot fac aceasta prajitura, ca multe altele pe care le-am luat de la tine ! Iti multumesc din suflet, mi-ai facut viata mai frumoasa cu minunatiile astea !Mariana acum 5 ani - 10 Mai 2019 10:41
Am facut aseara prajitura.Delicioasa!!Cat de repede merge facuta nici nu mai spun.
Multumesc pt reteta.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email