Spuma de zmeura
Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii Retete rapide Retete simple
Da, stiu, e printre cele mai simple retete, poate fiertul unui ou e mai simplu. Ieri in piata nu m-am putut abtine sa nu cumpar putina zmeura, desi fiind primele coapte, sunt la un pret exorbitant.
Sunt foarte incantata de combinatia asta deoarece e unul dintre gusturile copilariei. Pe la 12 ani era unul dintre deserturile pe care mi le pregateam singura deoarece bunica avea in gradina zmeura, un gard intreg de zmeura, cat era gradina de lunga :) Pe atunci nu aveam robotel si bateam de zor albusurile cu telul.
Ingrediente
2 albusuri de ou
200 gr zmeura
4 lingurite zahar praf vanilat
4 lingurite zahar
- Se bat bine albusurile pana se obtine o spuma tare. Se adauga apoi treptat zaharul si se bate in continuare.
- Intr-un bol se piseaza zmeura pana se obtine o pasta. Se adauga peste albusuri si se amesteca usor. Se pastreaza la frigider.
- Se serveste rece, eu am pus-o in pahare "inghetate" pe care le-am tinut 10 minute la congelator.
Comentarii (21)
Ultimele comentarii
ale acum 14 ani - 7 Septembrie 2010 17:07
neami mie pofta =P~Andreea acum 13 ani - 14 Decembrie 2010 13:29
Am zmeura congelata si m-ar tenta sa fac. Problema e ca nu am mai facut niciodata, pe punga nu sunt indicatii, asa ca scuze pentru intrebarea mea poate prosteasca: zmeura din pungi gata congelata se mai spala? E foarte maruntita si nu vad cum as putea sa o spal totusi. Felicitari pentru tot ce gatesti, arata ca din reviste!Ioana acum 13 ani - 14 Decembrie 2010 13:33
nu trebuie sa o speli :)Crina acum 13 ani - 18 Mai 2011 17:28
Cat timp le las in frigider/?Ioana acum 13 ani - 30 Mai 2011 16:22
1-2 ore pana se raceste bine. e mai buna rece. dar nu e obligatoriu, se poate consuma si imediatLivia acum 12 ani - 26 Iunie 2012 19:11
Draga Ioana,da-mi voie te rog sa-ti sugerez ceva, un mic truc care iti usureaza munca pentru spuma de zmeura.
Nici eu nu stiam, si n-as fi crezut ca va functiona, dar functioneaza:
trucul e sa pui albusurile, zaharul si zmeura de la inceput, toate deodata in bol. Bati cu robotul pana se umfla spuma !!! La inceput va fi lichida, dar dupa cateva minute se va umfla si va deveni foarte pufoasa.
Cu drag
Livia
Vicentiu acum 12 ani - 5 Iulie 2012 17:14
Sa stiti ca sii baietii gatesc. Am 12 ani si fac o spuma de zmeura si strugurasi delicioasa.Multumesc de reteta :)Roxi acum 12 ani - 12 Iulie 2012 15:05
Salutare.tocmai am savurat o delicioasa spuma de zmeura, am respectat intocmai reteta de aici,insa am mai adaugat doua linguri mari de iaurt.a iesit super...va recomand sa incercati,iese un pic mai acrisoara dar pe caldurile astea..nu e nimic mai bun.. =P~Coco acum 10 ani - 13 August 2014 18:46
Ma intrebam ... Aici unde sunt nu gasesc zahar vanilat numai aroma si are o culoare maronie intotdeauna ma deruteaza nu stiu cat sa folosesc si nu stiu daca va fi la fel...?sau sa inlocuiesc zaharul vanilat cu zahar simplu..?Ioana acum 10 ani - 14 August 2014 08:14
da, poti folosi doar zahar. ce ai tu e esenta, se foloseste in cantitati mici, dar depinde cat e de concentrata si de calitatea ei. poti folosi cateva picaturi la inceput sa-i testezi taria.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email