Prajitura cu zmeura

Retete desert Retete cu fructe Retete simple

Umplutura cremoasa cu zmeura intre doua straturi de aluat sfaramicios. Si ce e si mai frumos: aluatul nu trebuie framantat, intins sau razuit, doar se mixeaza scurt in robot si se presara in tava. Minunat de simplu!

Prajitura se poate face si cu afine, felii de piersici, caise sau prune.

Ingrediente

Blat

280 gr faina alba (BL55)
120 gr zahar
250 gr unt rece
1 priza sare

Umplutura

450 gr zmeura
3 oua
200 gr zahar
150 gr smantana acra
75 gr faina alba (BL55)
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 priza sare

  1. Se pune faina, sarea si zaharul in robot si se mixeaza 10 secunde la viteza mare. Se adauga untul taiat cuburi si se mixeaza scurt (cca 3-4 secunde) la viteza medie doar pana arata ca un pesmet grosier.
  2. Se presara jumatate din "pesmet" pe fundul unei tavi de 18 x 28 cm. Restul "pesmetului" se introduce in frigider pana veti avea nevoie de el.
  3. Se coace baza la 180C, timp de 15 minute. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca pana preparati umplutura.
  4. Se freaca cu mixerul ouale si zaharul pana aveti o compozitie galben pal (cca 3 minute). Se adauga smanata si coaja de lamaie si se amesteca tot cu mixerul pana se omogenizeaza. Se adauga faina si sarea si se amesteca usor cu telul. Veti obtine o compozitie moale, care curge, ca cea de clatite.
  5. Se adauga zmeura in aluatul de mai sus. Se toarna peste blatul semi-copt. Se niveleaza zmeura. Se presara restul "pesmetului" peste zmeura.
  6. Se coace prajitura la 180C pentru 45-50 minute.
  7. Se taie abia dupa ce s-a racit complet.

Baza

Umplutura

Crusta

Prajitura coapta

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...