Prajitura rapida cu mere (fara blat)
Ingrediente
Blat
1 cana zahar
1 cana faina alba
1 cana gris
Umplutura
2 kg mere zemoase
sucul de la o lamaie
2 pliculete zahar vanilat
scortisoara, cat va place
- Intr-un vas am amestecat zaharul cu faina si grisul pana s-a omogenizat bine, obtinem un praf alb, pe care-l folosim pe post de blaturi.
- Merele le-am razuit fara sa le decojesc. Le-am stropit cu suc de lamaie sa nu se oxideze si apoi am pus zaharul vanilat si scortisoara. Nu se storc merele de sucul care-l lasa.
* dupa gust, daca-l doriti mai dulce, se poate adauga zahar in mere. - Am pregatit tava rotunda cu margine detasabila de 26cm diametru punand pe fund hartie de copt si apoi am uns-o bine cu putin ulei, si marginile se dau cu ulei. Cuptorul l-am pus la 200C
- Am construit prajitura asa: un strat de praf alb (amestecul de blaturi) cam de un deget (nu mai gros, altfel nu se coace!) si apoi unul de mere (de 2 degete) si tot asa....la final veti avea 3 straturi praf si 3 straturi mere, ultimul va fi de mere.
*daca-l faceti in tava dreptunghiulara de 21X33cm se fac doar doua straturi de praf si 2 de mere. Nu faceti straturile mai groase fiindca nu se vor face ca lumea blaturile.! - Se da la cuptor la 200C fix 40 minute (daca-l faceti in tava rotunda cu 3 straturi) sau fix 30 minute (daca-l faceti in tava dreptunghiulara). L-am scos si dupa ce l-am lasat sa se racoreasca am scos inelul tavii. Daca nu aveti tava cu pereti detasabili nu incercati sa-l scoateti din ea, feliati direct din tava.
Prajitura pregatita pentru cuptor
Sectiune
Felie prajitura cu mere