Prune in vin rosu
Retete desert Retete cu fructe Retete fara gluten Retete simple
Prune imbatate.
Ingrediente
500 gr prune (15 prune)
500 ml vin rosu
70 gr zahar
1 baton scortisoara (cca 4 cm)
4 cuisoare
coaja fasii de la 1/2 lamaie
2 varfuri cutit anason macinat
1/4 lingurita fenicul macinat
1/2 lingurita seminte chimen
1/3 pastaie tonka rasa (sau 1/4 pastaie vanilie)
50 ml rom
2 lingurite amidon
Portii: 6
- Se pune la fiert vinul cu zaharul si aromele pana vinul se reduce la jumatate. Se pune capacul si se lasa la infuzat 15 minute.
- Se strecoara vinul si se adauga romul (minus 2 linguri). Se adauga prunele taiate in jumatate si se fierbe totul pana prunele sunt moi (cca 10 minute).
- Se adauga amidonul dizolvat in apa rece si se mai fierbe 1 minut.
- Se trage oala de pe foc, se adauga restul de rom. Se pune capacul si se lasa sa se raceasca.
- Se serveste cu inghetata de vanilie, cu parfait de nuca sau mascarpone.
Cu inghetata de vanilie
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email