Prune in vin rosu
Ingrediente
500 gr prune (15 prune)
500 ml vin rosu
70 gr zahar
1 baton scortisoara (cca 4 cm)
4 cuisoare
coaja fasii de la 1/2 lamaie
2 varfuri cutit anason macinat
1/4 lingurita fenicul macinat
1/2 lingurita seminte chimen
1/3 pastaie tonka rasa (sau 1/4 pastaie vanilie)
50 ml rom
2 lingurite amidon
Portii: 6
- Se pune la fiert vinul cu zaharul si aromele pana vinul se reduce la jumatate. Se pune capacul si se lasa la infuzat 15 minute.
- Se strecoara vinul si se adauga romul (minus 2 linguri). Se adauga prunele taiate in jumatate si se fierbe totul pana prunele sunt moi (cca 10 minute).
- Se adauga amidonul dizolvat in apa rece si se mai fierbe 1 minut.
- Se trage oala de pe foc, se adauga restul de rom. Se pune capacul si se lasa sa se raceasca.
- Se serveste cu inghetata de vanilie, cu parfait de nuca sau mascarpone.
Cu inghetata de vanilie