Pui cu galuste

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete romanesti

Reteta Pui cu galuste

Brrrrrr ce zi friguroasa si ploioasa a fost ieri la Cluj! Asa ca am gatit ceva simplu cu putinele ingredientele care le aveam la indemana ca sa nu trebuiasca sa ies din casa :)

5 Decembrie 2015 - Azi am facut iar puiul cu galuste cu un pui de casa de data asta. Am taiat din pui doar pulpele si aripile fara varfuri. Din restul oaselor ramase din pui am facut o supa cu taietei de casa. Din piept si o cana din supa am facut o pasta cu usturoi.

Ingrediente

1 kg carne de pui
2 cepe medii
1/2 ardei lung galben-deschis (sau verde-deschis)
1/2 ardei gras rosu
1/2 legatura patrunjel
2 lingurite boia
3 linguri ulei
sare, piper

Galuste

4 oua
200 gr faina
putina sare

Portii: 4-5

  1. Se toaca ceapa, se taie cubulete ardeiul. Se pun in cratita cu uleiul incins si se calesc la foc mic pana se imnoaie bine de tot. Se trage oala de pe foc si se amesteca boiaua.
  2. Se adauga puiul portionat. Se adauga apa cat aproape sa acopere carnea, sare si piper negru macinat. Se aduce la fierbere.
  3. Se fierbe cu capacul pus pe jumatate (daca e pui de casa) sau fara capac (daca e pui cumparat) pana carnea e fiarta (peste 1 ora daca puiul e de casa; 30-35 minute daca e puiul cumparat) ca sa scada binisor sosul.
  4. Se adauga patrunjelul tocat si se mai lasa 5 minute sa fiarba. Se drege de sare.
  5. Bateti ouale bine de tot cu 1/2 lingurita sare si adaugati faina. Amestecati cu un tel pana aveti un aluat omogen.
  6. Puneti o oala mare cu apa la fiert. Adaugati sare si gustati apa. Trebuie sa fie sarata ca apa marii :)
  7. Cand apa fierbe, puneti aparatul de facut galuscute pe oala, adaugati aluat in el si miscati-l ca sa cada galuscutele in apa. Dupa ce le-ati format pe toate mai lasati la fiert la foc mic inca 5 minte.
    * daca nu aveti aparat de galuscute puneti aluatul pe un fund de lemn pe care il tineti deasupra oalei si cu un cutit taiati bucatele de aluat carora le dati drumul in apa; sau folositi o lingurita cu care luati bucatele mici si le scufundati in supa; lingurita o tot inmuiati in apa fierbinte.
  8. Scoateti galuscutele din oala cu o paleta si le asezati intr-un vas larg. Turnati puiul cu tot cu sos peste ele.

Puiul fierbe

Puiul fierbe

Aluatul pentru galuste

Aluatul pentru galuste

Galustele fierte

Galustele fierte

Comentarii (38)

 

Ultimele comentarii

Natasha  acum 8 ani - 9 Decembrie 2015 13:13  

de fapt, am citi mai atent si am inteles )) merci
 

Ioana  acum 8 ani - 9 Decembrie 2015 13:52  

da, e simplu, pana sa am aparatul le faceam cu lingurita. in functie de cata rabdare ai le poti face mai mari sau mai mici. doar iei aluat cu lingurita si o scufunzi in apa... pana termini aluatul. daca le faci mai mari poate vor fierbe mai lung, dar testezi una si cand simti ca e facuta pana in centru le scoti.
 

Maria  acum 8 ani - 11 Decembrie 2015 12:48  

Devin nostalgica........copilaria.....
 

popica  acum 8 ani - 11 Decembrie 2015 13:46  

N-am, vazut unde se poate gasi aparatul pentru galusti ?????
 

Ioana  acum 8 ani - 11 Decembrie 2015 13:51  

l-am luat prin 2008-2009 din Selgros.
 

popica  acum 8 ani - 11 Decembrie 2015 13:55  

Multumesc mult!!!!!
 

Nica Bianca  acum 8 ani - 13 Decembrie 2015 06:59  

Minunata mancare, am mai facut-o, dar galuste asa perfecte nu mi-au iesit niciodata =P~
 

Ioana  acum 8 ani - 14 Decembrie 2015 09:54  

ma bucur, Bianca!
 

Mona  acum 8 ani - 14 Decembrie 2015 23:34  

La punctul 5 scrie: "Bateti ouale bine de tot cu 1/2 lingurita si adaugati faina. Amestecati cu un tel pana aveti un aluat omogen."
Va rog sa imi spuneti cu 1/2 lingurite de?.... ce anume? :( Daca ar fi sare, nu este prea multa?
 

Ioana  acum 8 ani - 15 Decembrie 2015 10:32  

e sare. nu mi-au iesit sarate, pana la urma sunt 200 gr faina si 4 oua... ies multe galuscute. dar linistita poti pune mai putina sare daca incerci sa o reduci.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...