Pui la cuptor
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete la cuptor Retete simple
Este cel mai suculent pui la cuptor pe care l-am pregatit vreodata. Mi-a parut chiar mai suculent decat puiul pe sticla. Secretul consta in alegera unui pui cat mai mic, de maxim 1.4 kg si sararea puiul cu 2 zile inainte de a-l pregati. Tehnica e aceeasi ca si la gratarele mixte, doar aplicata pe bucati mai mari de carne, de aceea timpul de asteptare e mai mare.
Sper ca nu v-am descurajat cu timpul de asteptare... Nu e greu, eu am planificat puiul pentru weekend, l-am cumparat avand grija sa nu expire in cele 2 zile ;) , l-am sarat si apoi si l-am "uitat" in frigider pana duminica seara cand intr-o ora a fost gata. L-am servit doar cu salata de salate si cateva crutoane. Dar data viitoare vreau sa pun in tava, in jurul puiului cativa cartofi intregi semi-fierti (cam 15 minute) si sa condimentez puiul si cu putina boia sa fie mai colorat, caci din cauza ca nu am folosit ulei (nici nu trebuie!) a iesit mai palida pielea, asta a fost singurul defect.
NOTA 08 feb. 2009 - am refacut puiul si pozele, condimentat de data asta cu amestec de boia, piper si turmenic si e alta "mancare de peste", am obtinut o culoare perfecta acum.
Ingrediente
1 pui intreg pentru grill (maxim 1.4 kg)
2 fire rozmarin
4 fire cimbru
sare (de mare, daca e posibil)
1 lingurita piper
1 lingurita boia
1 lingurita turmenic
- Curatati puiul de grasimea din interior, in special in zona gatului. E important, altfel grasimea se va topi in tava si se va arde si veti afuma toata casa. Spalati puiul si stergeti-l bine cu prosoape de hartie.
- Sarati puiul peste tot, inclusiv in interior si pe sub pielea de pe piept.
- Puneti puiul in frigider pentru 2 zile. In aceasta consta toata smecheria pentru a obtine un pui suculent.
- Cand doriti sa-l preparati, scoateti puiul si il condimentati cu amestecul de piper, boia si turmenic. Sub pielea de sub piept introduceti rozmarinul si cimbrul. Am mai presarat si putina sare mare peste pui.
- Incingeti cuptorul la maxim, 250C pentru jumatate de ora.
- Incingeti o tava (in care sa incapa puiul) pe aragaz. Puneti puiul cu pieptul in jos, veti auzi cum sfaraie. In jurul puiului am asezat cartofi taiati felii pe lung si condimentati cu acelasi amestec ca si puiul, plus sare. Introduceti tava in cuptor si lasati la copt pentru 30 minute.
- Scoateti tava, intoarceti puiul - cu grija sa nu va ardeti - cu pieptul in sus si mai dati la cuptor pentru inca 30 minute. Nu stropiti puiul cu sucul din tava!
- Cand e gata, lasati puiul sa se odihneasca 15 minute fara a-l taia, apoi serviti.
Saram puiul si dupa 2 zile il impanam cu verdeturi
Il asezam in tava fierbinte cu pieptul in jos
Puiul prajit
Pui la cuptor (poza trimisa de Simona)
Comentarii (84)
Ultimele comentarii
Alis acum 10 ani - 13 Mai 2014 15:42
f.buna ideea cu saramura, numai ca eu mai am doar 24 h la dispozitie pana-l introduc la cuptor, dar am s-o pun in aplicare si apoi ma gandeam sa-l umpu cu orez ca in reteta ta de pui umplut cu orez (e compagtibila saramura cu aceasta umplutura?) si sa-l fac in vasul roman(abia achizitionat si sper sa iasa gaina pe masura)...dar voi analiza si celelalte variante...merci multIoana acum 10 ani - 13 Mai 2014 15:55
da, saramura e compatibila cu umplutura. ln plus umplutura tine si ea "umezeala, deci nu se va usca asa repede puiul tau de casa.AKAD acum 10 ani - 12 Iulie 2014 18:27
mi se pare foarte bun si foarte usor :) ;) :p =P~ ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)AKAD acum 10 ani - 12 Iulie 2014 18:30
eu am incercat si in punga magica si ese foarte bun da si asa merge ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) :) :) :) :) :) :) :)trandafir andrei acum 9 ani - 15 Iunie 2015 13:36
foarte gustos si delicios :p :p =P~ :)Stefania acum 8 ani - 18 Martie 2016 13:31
Cea mai buna puicuta mancata pana acum :) Multumesc Ioana!anda acum 8 ani - 1 Mai 2016 21:28
imi place retetaMihaela acum 5 ani - 27 Noiembrie 2018 18:43
Buna,Pot sa fac aceasta reteta si cu un pui francez micut?
Daca are 600gr la ce temperatura si cat timp ar trebui sa il las??
Ioana acum 5 ani - 28 Noiembrie 2018 10:52
Mihaela, incearca cu reteta asta, dar redu timpul la cam 35-40 minute. Deci cam 15 minute cu pieptul in jos si apoi cu pieptul in sus pana e facut. Incepe sa-l verifici in zona pulpei dupa 35 minute si il scoti cand e facut complet (tasneste doar suc clar, transparent din acea zona).daca iese prea uscat cu temperatura asta, data viitoare il poti face la 200C, asa cum l-am facut aici, cu acel pui micut: [link]
desi nu cred sa ai probleme...
acum 5 ani - 29 Noiembrie 2018 22:50
A iesit foarte bine! Multumesc pentru raspuns!Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email