Pulpe BBQ
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete pentru gratar Retete de Sosuri si Salsa
In asteptarea sezonului de gratar... Improvizand putin si carnea facuta pe tigaia grill poate fi gustoasa: cu aroma de fum si bine caramelizata. Isi ia aroma din marinata facuta in casa si se caramelizeaza frumos datorita adaosului de zahar din sos.
Ingrediente
3 pulpe superioare dezosate (cu sau fara piele)
1 lingura generoasa BBQ ketchup
1 lingura ulei
1 lingurita rasa oregano uscat
sare, piper, chili
Portii: 3
Calorii: 300 cal / pulpa (portie)
- Nota: pentru aceasta reteta cel mai bine ar fi sa preparati doar cate pulpe intra o data pe gratar; daca prajiti mai multe ture fara sa curatati tigaia intre ele, se va face mult fum in casa chiar si cu hota
- Se amesteca ketchupul cu ulei si oregano.
- Se sterg bine pulpele cu servetele de hartie sa fie uscate, se presara cu sare si se rasneste piper negru. Daca doriti sa fie mai picante adaugati si chili, ketchupul e doar usor picant. Se pun in marinata de mai sus, se amesteca bine si se lasa macar 1 ora la temperatura camerei sau mai mult la frigider.
- Se incinge bine o tigaie grill de fonta (5 minute la foc mare, fara adaos de grasime).
- Se aseaza pulpele in tigaie cu partea cu pielea (sau unde a fost pielea) in jos. Se prajesc 3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc foarte frumos si prind urme de gratar.
- Se acopera cu capac/folie 5 minute, apoi se pot servi. De data asta am pus langa ele cate o jumatate de cartof dulce copt ( o pulpa + jumatate de cartof dulce mediu copt = 425 calorii).
Pulpe BBQ
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email